Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: „Deutsche Bank“ pradėjo teikti su D.Trumpu susijusių paskolų dokumentus

Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ Niujorko valstijos institucijoms pradėjo teikti dokumentus, susijusius su kai kurių prezidento Donaldo Trumpo projektų finansavimu, pranešė naujienų agentūros AFP šaltiniai.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Niujorko generalinė prokurorė Letitia James kovo viduryje pareikalavo, kad bankas pateiktų dokumentus, susijusius su D.Trumpo pagrindinei įmonei „The Trump Organization“ suteiktomis paskolomis ir kredito linijomis.

Šie pinigai buvo skirti finansuoti, be kita ko, D.Trumpo viešbučių projektus Vašingtone, Majamyje ir Čikagoje, praėjusį mėnesį pareiškė kiti AFP šaltiniai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Kol kas neaišku, ar „Deutsche Bank“ pateikė visus dokumentus, kurių buvo pareikalauta.

Banko atstovas atsisakė komentuoti televizijos kanalo CNN pranešimą apie tai, kad „Deutsche Bank“ pradėjo teikti dokumentus.

L.James biuras taip pat nekomentavo pranešimų apie dokumentus, susijusius su finansavimu, kuris buvo skirtas „The Trump Organization“ – kontroliuojančiajai bendrovei, kuriai, D.Trumpui įžengus į Baltuosius rūmus, vadovauja jo sūnūs Ericas (Erikas) ir Donaldas Trumpas jaunesnysis.

Informacijos iš „Deutsche Bank“ L.James pareikalavo po to, kai parodymus Kongrese davęs buvęs D.Trumpo asmeninis advokatas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas), be kita ko, pareiškė, jog D.Trumpas smarkiai išpūtė savo turto vertę, kad galėtų gauti „Deutsche Bank“ paskolų.

„Deutsche Bank“ buvo vienas iš keleto stambių bankų, kurie, 10-ajame dešimtmetyje bankrutavus D.Trumpo lošimo namų ir kitiems verslams, jam toliau teikė paskolas. Vokietijos bankas D.Trumpui pastaraisiais metais paskolino daugiau kaip 300 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius