-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Skvernelis ramina: mokesčiai individualiai dirbantiesiems nedidės

„Sodros“ biudžeto projekte numatytas mokesčių bazės išplėtimas savarankiškai dirbantiems asmenims yra tik techninis žingsnis. atliktas dėl mokesčių reformos, pareiškė premjeras. Saulius Skvernelis žada, kad ilgainiui apmokestinimas bus diversifikuotas, o mokesčiai šiems žmonėms nedidės. 
Kirpėja
Kirpėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jeigu paliktume bazės dydį 50 proc. ir nekeistume, – o sausio 1 dieną įsigalioja mokestinė reforma, – tai tiesiog individualiai dirbantiems asmenimis mokesčiai, kuriuos dabar moka, dar 30 proc. sumažėtų. (...) Buvo siūlymas tą bazę padaryti nuo 100 proc., įvedant lubas – 43 vidutinius darbo užmokesčius (VDU) ir pasiekti tam tikrą vidurkį“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

„Tą 100 proc. įvedus, iš tiesų, kai kurioms individualioms veikloms mokesčiai sumažėjo po 1-2 eurus, kitiems analogiškai padidėjo, kadangi turime didžiulę įvairovę“, – pridūrė premjeras.

S.Skvernelio teigimu, ilgainiui bus siekiama diversifikuoti mokesčius kiekvienai individualiai veiklai.

„Mes priimsime sprendimą, tai galbūt nėra techniškai labai patogu, bet priimsime tiek kalbant apie VDU lubas, tiek ir apie apmokestinamą bazę – ne 100 proc., bet pagal kiekvieną veiklą individualiai. Galbūt skambės ir atrodys, sakykime, kad lubos vieniems yra 43 VDU, kitiems 42,1, bet tikrai pasieksime, ką buvome žadėję, kad mokesčiai individualia veikla užsiimantiems asmenims nedidėtų“, – teigė S.Skvernelis.

Pasak jo, jeigu mokesčiai savarankiškai dirbantiesiems ir didėtų, tai būtų susiję su jų socialinėmis garantijomis.

„Kalbant apie žmones, kurie dirba pagal individualią veiklą, taip, norisi, kad, jeigu jau kalbėtume kažkada ateityje, kad jiems reiktų daugiau mokėti, tai faktas, kad tas didesnis mokestis būtų tiesiogiai susijęs su jų ateitimi, su jų socialinėmis garantijomis, ta pačia pensija. Bet šiandien tai yra daugiau mokestinės reformos techninio įgyvendinimo klausimas“, – aiškino premjeras.

Seimui pristatytame „Sodros“ biudžeto projekte siūloma keisti socialinio ir sveikatos draudimo įmokų tarifus dirbantiems pagal darbo sutartis ir savarankiškai dirbantiems asmenims.

Vyriausybė skelbia, kad pastariesiems siūloma mažinti įmokų tarifus ir taip juos sulyginti su tarifais, kurie taikomi darbo užmokesčiui pagal darbo sutartį.

Dėl šios priežasties siūloma plėsti savarankiškai dirbančių asmenų apmokestinamąją bazę iki 100 proc. pajamų ir nustatyti metines 43 VDU dydžio įmokų lubas, kurios yra aktualios kai kurioms savarankiškai dirbančių asmenų grupėms. Pasak Vyriausybės, 43 VDU įmokų lubos po reformos iš esmės atitinka 28 VDU lubų lygmenį, kuris egzistuoja šiuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius