Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausį – rekordiškai daug bankrotų

Specialistai sako, kad praėjusį mėnesį įmonių turto areštų ir bankrotų skaičius buvo didžiausias nuo 2010 m. Kreditoriai areštavo trečdaliu daugiau įmonių turto nei prieš metus.
Parduotuvė uždaryta.
Parduotuvė uždaryta. / Photos.com

Praėjusį mėnesį bankroto procedūras pradėjo daugiau kaip 200 įmonių. Specialistai sako, kad toks sausis yra buvęs tik 2009 m., įsismarkavus pasaulinei finansų krizei. Kas trečia bankrotą paskelbusi įmonė – užsiima prekyba.

Kiek mažiau bankrutuojančių buvo statybų sektoriuje, apdirbamojoje pramonėje bei transporto ir sandėliavimo versle. Įmonių riziką vertinančios bendrovės specialistai skaičiuoja, kad šiemet fiksuota ir trečdaliu daugiau įmonių, kurių turtas areštuotas dėl skolų – per 900.

Tai didžiausias skaičius nuo 2010 m., kai areštuota rekordiškai daug įmonių turto. Didžiausi pokyčiai, vertinant pagal savivaldybes, stebimi didžiuosiuose miestuose. Rajonuose ir mažuose miesteliuose situacija išliko stabili. Pastebima, kad dažniausiai areštuojamas mažų įmonių, turinčių iki 9 darbuotojų, turtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius