-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

SBA parems Vilniuje studijuosiančius Baltarusijos piliečius

Pastaruoju metu gerokai padaugėjus Baltarusijos piliečių, siekiančių studijuoti Vilniaus universitete, SBA grupė skirs paramą su jų studijomis ir pragyvenimu susijusioms išlaidoms padengti. Pagal su Vilniaus universitetu pasirašytą paramos sutartį, studentams iš Baltarusijos kas mėnesį bus skiriamos 300 EUR dydžio SBA stipendijos, o bendra paramos suma sieks iki 100 000 eurų, rašoma pranešime.
Arūnas Martinkevičius ir Rimvydas Petrauskas
Arūnas Martinkevičius ir Rimvydas Petrauskas / SBA nuotr.

„Skirdami stipendijas siekiame palengvinti baltarusių jaunimo galimybes studijuoti mūsų šalyje ir taip stiprinti akademinius bei žmogiškuosius ryšius tarp abiejų valstybių“, – teigia SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Pasak Vilniaus universiteto, šiemet norą studijuoti seniausioje Lietuvos aukštojoje mokykloje jau pareiškė beveik 220 kaimyninės šalies studentų. Jie siekia įgyti ekonomikos, informacinių sistemų, anglų filologijos, tarptautinio verslo, tarptautinės projektų vadybos ir kitų krypčių išsilavinimą.

„SBA sprendimas yra puikus atsakingo ir neabejingo verslo pavyzdys, už kurį esame išties dėkingi. Jis be abejonės padidins mūsų galimybes pasiūlyti studijas didesniam Baltarusijos studentų skaičiui, kuriems, kaip matome, ta parama yra labai aktuali“, – sako VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Stipendijos skiriamos tiek siekiantiems bakalauro, tiek magistro diplomo.

SBA yra viena didžiausių įmonių grupių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius