-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB bankas: gyventojai investicijoms per mėnesį vidutiniškai skiria 30 eurų

Lietuvos ir Estijos gyventojai linkę periodiškai investuoti kiek didesnes pinigų sumas negu kaimynai Latvijoje. Naudojimosi SEB banko investicijų robotu duomenys rodo, kad lietuviai ir estai vidutiniškai investicijoms skiria 30 eurų per mėnesį, Latvijos gyventojai – 20 eurų, rašoma SEB banko pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Iš gyventojų iki šiol dažnai girdėjome, kad bene labiausiai juos nuo investavimo sulaiko įsitikinimas, jog tam reikia didelių lėšų, asmeninių santaupų. Tačiau SEB banko duomenys atskleidžia, kad tokia nuostata keičiasi – daugumai investuoti nusprendusių privačių klientų Lietuvoje užtenka mažiau negu 50 eurų per mėnesį. Nuolat pabrėžiame, kad pradėti investuoti galima ir skiriant tam palyginti nedideles pinigų sumas, o dėl taikomų šiuolaikinių technologijų investuoti dabar daug paprasčiau negu anksčiau, tad ir visuomenės susidomėjimas investavimo galimybėmis pastebimai auga“, – komentuoja Gediminas Milieška, SEB banko Baltijos šalių taupymo ir investavimo srities vadovas.

G.Milieška pastebi, kad Lietuvos gyventojai yra mažiau konservatyvūs negu smulkieji investuotojai kitose Baltijos šalyse. SEB banko duomenimis, mažos rizikos fondai populiariausi buvo Latvijoje, kur juos rinkosi du trečdaliai investuotojų. Estijoje investuotojai dažniau negu Latvijoje ir Lietuvoje rinkosi vidutinės rizikos fondus. Lietuvos investuotojai kur kas dažniau rinkosi didesnės tikėtinos grąžos ir kiek didesnės rizikos augimo strategijos fondus. Į juos savo lėšas skyrė 16,5 proc. Lietuvos, po 8 proc. Latvijos ir Estijos privačių investuotojų.

SEB banko Baltijos šalių taupymo ir investavimo vadovas atkreipia dėmesį, kad per pastaruosius metus buvo matyti didesnis gyventojų polinkis taupyti. Gyventojams rekomenduojama turėti sukaupus 3–6 mėnesių būtinųjų išlaidų sumą juodai dienai ir šias lėšas saugoti atskiroje sąskaitoje kaip kaupiamąjį ar terminuotąjį indėlį, tačiau šį tikslą pasiekus verta pasidomėti ir galimybėmis įdarbinti laisvus pinigus ir išlaikyti jų perkamąją galią, ypač didėjant infliacijai.

Investicijų robotą SEB mobiliojoje programėlėje, kuria naudojasi 400 tūkst. klientų, SEB bankas pristatė šių metų pavasarį. Naudojantis juo, banko klientams reikia atsakyti į klausimus apie savo finansinę padėtį, išsikeltą investavimo tikslą, planuojamą investavimo laikotarpį ir pasirinkti toleruojamą investicijų riziką. Po šio proceso banko klientai gauna asmeninę investicijų rekomendaciją ir gali pradėti investuoti ir atsidaryti vertybinių popierių sąskaitą. Investavimo rekomendaciją galima gauti per 15 minučių, o pradėti investuoti – nuo 1 euro.

SEB bankas primena, kad investavimas yra susijęs su rizika. Išsamiau su SEB banko paslaugomis, finansinėmis priemonėmis ir rizika galima susipažinti banko interneto svetainėje. SEB bankas rekomenduoja susipažinti su taikomomis sąlygomis ir prireikus pasikonsultuoti su banko specialistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius