Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB teiks lengvatines paskolas nuo koronaviruso nukentėjusiems ūkininkams

Vienas didžiausių komercinis SEB bankas teiks lengvatines paskolas nuo koronaviruso nukentėjusiems ūkininkams. Šiai finansinei priemonei įgyvendinti skirta 90 mln. eurų iš valstybės biudžeto lėšų.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Video kadras

Sutartos dėl lengvatinių paskolų teikimo pasirašyta su „Žemės ūkio paskolų garantijų fondu“. Viena pagrindinių sąlygų gauti paskolą pagal šią priemonę – koronaviruso protrūkio laikotarpiu nuo šių metų kovo 16 dienos patirti sunkumai, teigiama SEB pranešime.

Pasak SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovės Sonatos Gutauskaitės-Bubnelienės, nors banko atlikta apklausa parodė, kad žemės ūkių apyvarta Baltijos šalyse dėl koronaviruso krizės nukentėjo daug mažiau nei smulkių ir vidutinių įmonių, šis sektorius šiuo metu susiduria su produkcijos realizacijos ir žaliavų problemomis.

Pirmo karantino patirtis parodė, kad savalaikė ir tikslinga pagalba verslui gali sumažinti neapibrėžtumą, tvyrantį rinkoje.

„Pasirašę sutartį su „Žemės ūkio paskolų garantijų fondu“, galėsime padėti žemės ūkio klientams užtikrinti jų įmonių likvidumą – pirmo karantino patirtis parodė, kad savalaikė ir tikslinga pagalba verslui gali sumažinti neapibrėžtumą, tvyrantį rinkoje ir stabilizuoti šalies ekonomiką“, – pranešime tvirtino S.Gutauskaitė-Bubnelienė.

Lengvatinės paskolos apyvartiniam kapitalui finansuoti bus teikiamos kaimo vietovėje veikiantiems ūkio subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba, kooperatyvams, užsiimantiems žemės ūkio produktų perdirbimu ar prekyba, taip pat ūkio subjektams, užsiimantiems akvakultūros produktų gamyba, savo pagamintų akvakultūros produktų perdirbimu ir iš jų pagamintų produktų realizavimu.

Paskolos bus teikiamos iki 1 mln. eurų ir iki 36 mėn. laikotarpiui su galimu paskolos grąžinimo atidėjimu iki 12 mėnesių. Paskolai yra nustatytos fiksuotos metinės palūkanų normos – jos, priklausomai nuo paskolos gavėjo dydžio ir paskolos trukmės, svyruoja tarp 0,1 ir 0,69 procento.

Paskolos lėšas pagal priemonės sąlygas reikia panaudoti ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo paskolos išdavimo. Nepanaudojus paskolos per 6 mėnesių terminą, paskolos gavėjas privalo grąžinti likusią nepanaudotą paskolos dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius