Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seimas spręs, ar naikinti PVM lengvatą iki 22 eurų siuntoms iš trečiųjų šalių

Seimas ketvirtadienį balsuos, ar panaikinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą smulkioms, iki 22 eurų vertės siuntoms iš trečiųjų šalių. Pakeitimai turėtų įsigalioti 2021 metų liepą.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Jeigu Seimas priims tokias Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, nuo kitų metų liepos visos prekės iš šalių, nepriklausančių Europos Sąjungai (ES), pavyzdžiui, Kinijos, brangtų, nes joms nebebus taikoma PVM lengvata. Dabar siuntos iki 22 eurų neapmokestinamos.

Pataisomis ketinama užkamšyti landas, per koronaviruso krizę leidusias piktnaudžiauti gyventojams nurodant reikšmingai mažesnes vertes, negu iš tikrųjų užsakomos prekės, ir sudariusias nelygias konkurencines sąlygos ES įmonėms, nes ES viduje tokios lengvatos nėra.

Viešosios politikos analizės ir konsultacijų bendrovės ESTEP tyrimas parodė, kad pernai dėl elektroninės prekybos iš trečiųjų šalių Lietuvos prekybos sektorius negavo 142 mln. eurų pajamų, iš jų apie 18 mln. eurų – mažos vertės siuntos. Tai sudaro maždaug 1 proc. visos Lietuvos mažmeninės prekybos apyvartos.

Europos Komisija nustatė, kad dėl mokestinių lengvatų bei neteisingo deklaravimo į valstybių narių biudžetus nesurenkama apie 7 mlrd. eurų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius