Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešėlinė prekyba nemažėja: vien Šalčininkuose kas antras cigarečių pakelis yra kontrabandinis

Naujausias tyrimas rodo, kad praėjusiais metais kontrabandinių cigarečių dalis Lietuvoje sudarė beveik 20 proc. Šešėlinės prekybos mastai šalyje nemažėja, o tam, ekspertų teigimu, įtakos gali turėti didinami akcizų mokesčiai, taip pat spragos švietimo ir socialinės apsaugos sistemose.
Rūkalai
Rūkalai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kas penktas išmetamas [cigarečių] pakelis į šiukšlių dėžę yra nelietuviškas, nelegalus. Be to, kadangi tiriamos tik viešos šiukšlių dėžės, galim matyti dar truputį didesnį procentą, jeigu žvilgtelėtume į tai, ko atsikrato lietuviai savo namų šiukšlių dėžėse, nes žmonės galbūt yra linkę slėpti [nelegalias prekes] ir išmeta ten, kur jau niekas nemato.

Yra nemaži skirtumai tarp šalies savivaldybių, pavyzdžiui, Šalčininkuose kas antras [cigarečių] pakelis yra nelegalus, tai turbūt labai rimtas signalas vietos valdžiai“, – LRT RADIJUI sakė įstaigos „Lietuva be šešėlio“ vadovas Kęstutis Kupšys.

Ketvirtadienį Vilniuje bus pristatytas nelegalios prekybos priežasčių ir masto Lietuvoje bei Vidurio ir Rytų Europos šalyse tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius