Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09 /18:08

Šiaulių bankas ketina įsigyti 125 mln. eurų vertės „Danske Bank“ privačių klientų kreditų portfelį

Šiaulių bankas pranešė pasirašęs sutartį su „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialu dėl 125 mln. eurų vertės privačių klientų paskolų portfelio įsigijimo. Sandorį planuojama užbaigti per keturis mėnesius nuo sutarties pasirašymo.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Šiaulių banko nuotr.

Šiaulių bankas perims „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo privačių klientų paskolų portfelį ir su juo susijusius įsipareigojimus, rašoma pranešime žiniasklaidai. Didžiąją dalį portfelio sudaro būsto kreditai, taip pat kitos privačių klientų paskolos, tokios kaip lizingas, vartojimo kreditai.

Užbaigus sandorį „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo klientams kreditų sutarčių sąlygos nesikeis, o apie perkėlimo procedūras klientai bus informuoti atskiru pranešimu.

„Šis sandoris Šiaulių bankui suteiks papildomą pagreitį būsto finansavimo rinkoje – perėmus „Danske Bank“ privačių klientų verslą, būsto paskolų portfelis išaugs daugiau nei dvigubai. Siekiame išnaudoti palankią būsto finansavimo aplinką ir tapti aktyviu būsto paskolų rinkos dalyviu, klientams siūlydami patrauklias kreditavimo sąlygas“, – teigė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Teigiama, kad Šiaulių bankas aktyvumą būsto finansavimo segmente padidino pernai – buvo peržiūrėti ir įdiegti nauji automatiniai procesai, sustiprinta darbuotojų komanda, todėl šis sandoris yra dėsningas žingsnis tampant aktyviu būsto paskolų rinkos dalyviu.

„2019 m. vasario mėn. „Danske Bank A/S“ priėmė strateginį sprendimą nutraukti bankinę veiklą Baltijos šalyse. Šios dienos sutartis su Šiaulių banku žymi svarbų žingsnį siekiant šio tikslo. Tikime, tai bus geras sprendimas banko privatiems klientams“, – sako Frederik Bjørn, „Danske Bank“ vadovas Baltijos ir Rusijos šalyse.

Jekaterina Govina, Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorė 15min teigė, kad atsižvelgiant į tai, kad privačių klientų portfelį perima licenciją jau turintis bankas, kaip ir kitais analogiškais atvejais, Lietuvos banko leidimo tokiam sandoriui nereikia.

"Vis dėlto, kaip priežiūros institucija, atidžiai stebėsime, kaip sutarčių portfelį perleidžiantis bankas vykdys prievolę užtikrinti, jog nebūtų pabloginta skolininkų padėtis ar kitaip pažeistos jų teisės, o patys klientai būtų tinkamai informuoti apie pokyčius", - sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius