Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 01 29 /18:06

Šiaulių bankas pasiūlys indėlius Vokietijoje

Šiaulių bankas pranešė gavęs leidimą teikti paslaugas Vokietijoje – čia pirmiausia bus siūloma padėti indėlius. Tokiu atveju Lietuvos indėlių draudimo sistema dengtų Vokietijos gyventojų banke laikomus indėlius.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Šiaulių banko nuotr.

Šiaulių bankas antradienį pranešė gavęs Vokietijos federalinės finansų priežiūros institucijos (BaFin) pranešimą apie tai, kad gali Vokietijoje teikti paslaugas.

Bankas siūlys terminuotųjų indėlių paslaugą klientams, reziduojantiems už Lietuvos ribų, siekdamas diversifikuoti savo finansavimosi portfelį. Pirmiausiai Šiaulių bankas tai pasiūlys klientams Vokietijoje, pranešama per biržą „Nasdaq OMX“.

Banko plėtra Vokietijoje reikštų, kad Valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas" dengtų ir Vokietijos rezidentų Šiaulių banke laikomus indėlius.

Anksčiau Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) ir Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl Jungtinės Karalystės startuolio „Revolut“ plėtros, mat baiminamasi, kad Lietuvos indėlių draudimo sistemai gali kilti pernelyg didelė rizika.

Šiuo metu Šiaulių bankas Lietuvoje už 6-8 mėn. trukmės indėlius eurais siūlo 0,25 proc. metines palūkanas, už 9-11 mėn. – 0,4 proc., už 1 metų indėlius siūlomos 0,6 proc. palūkanos, o dviejų metų – 1 proc. Didesnės palūkanos siūlomos už indėlius kitomis valiutomis.

T.Varenbergas: Vokietijos rinka kur kas didesnė

Šiaulių banko Rinkų ir iždo departamento direktorius Tomas Varenbergas BNS teigia, kad žingsnis į Vokietiją leis bankui prieiti prie gerokai didesnės klientų bazės.

„Matome, kad taupymo rinka tampa globali ir finansinės įstaigos juda ta linkme, kad ne tik vietinėje rinkoje pritraukia resursus balanso finansavimui. Šiuo atveju bankas mato, kad Lietuvoje turi vieną didžiausių indėlių portfelių, tačiau Vokietijos rinka yra kur kas didesnė ir suteikia gerokai daugiau galimybių prieiti prie didesnės klientų bazės“, – BNS sakė T.Varenbergas.

Anot jo, Lietuva išliks pagrindine Šiaulių banko rinka, o Vokietija taps alternatyva, kur, esant poreikiui, bankas bus pasiruošęs pritraukti papildomą finansavimą.

„Kokią dalį sudarys paskolų portfelis Vokietijoje labai priklausys nuo banko augimo tempų ir poreikio prisitraukti indelius, taip pat palūkanos vietinėje rinkoje padės nuspręsti, kokią portfelio dalį ten turėti“, – sako T.Varenbergas.

„Vokietija yra toliausiai pažengusi euro zonos mastu. Taip, yra kitos rinkos – Austrija, Nyderlandai, Prancūzija ir Ispanija – tačiau jos yra kur kas mažesnės nei Vokietija. Mes einame iškart į didžiausią rinką, kuri yra toliausiai nuėjusi pagal savo išsivystymą. Ten supratus, kaip ji (rinka – BNS) veikia, mums prisijungti kitas rinkas bus kur kas paprasčiau“, – tvirtina jis.

T.Varenbergo teigimu, Vokietijoje Šiaulių bankas startuoti planuoja antrojo ketvirčio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius