Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekia teisių į skilandį

Lietuviai siekai, kad skilandžiu galėtų vadintis tik Lietuvoje tradiciniu būdu pagamintas mėsos gaminys.
Temos: 1 Skilandis

Tokios nuorodos į geografinę kilmę siekia Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacija. Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba agentūrai BNS patvirtino, kad toks prašymas yra pateiktas.

Tarnyba yra atsakinga už prašyme pateiktą skilandžio aprašymą. Jame skilandis įvardijamas kaip iš jautienos ir kiaulienos pagaminta dešra, pagardinta druska, pipirais, gvazdikais, česnakais, įdaryta į kiaulės pūslę arba viršutinę karvės žarnyno dalį. Ji taip pat turėtų būti karštai rūkoma ne mažiau kaip 15 dienų, deginant lapuočių medžių malkas, o tuomet džiovinama.

Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse saugoma medžiaga rodo, jog žodis „skilandis“ minimas dokumentuose iš įvairių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vietų jau XVI-XVIII amžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius