Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekiant pritraukti didelių investicijų, siūloma atskirti Vilnių ir likusią Lietuvą

Seimas linkęs pritarti, kad didelių investicijų projektų kriterijai būtų skirtingi Vilniaus regionui bei likusiai Lietuvos teritorijai.
Vilnius
Vilnius / Sauliaus Žiūros nuotr.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė „valstiečių“ Valiaus Ąžuolo ir Vidos Ačienės inicijuotai tokiai Investicijų įstatymo pataisai: už balsavo 82 Seimo nariai, o susilaikė 12.

Jei Seimas pataisą priimtų, ne Vilniaus zonoje minimalūs kriterijai būtų švelnesni, tai leistų pritraukti investuotojų, jie galėtų pasinaudoti pelno mokesčio lengvata.

Duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų, gamybos investicijos stambiais projektais būtų pripažinti, jeigu investuotojas per penkerius metus ne Vilniaus zonoje investuotų 20 mln. eurų ar daugiau bei sukurtų bent 150 darbo vietų, o Vilniaus regione – atitinkamai 30 mln. eurų ir 200 darbo vietų.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Aušrinė Armonaitė apgailestavo, kad Seimas „užprogramuoja dviejų greičių Lietuvą“.

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas sakė, kad nauji reikalavimai parengti pagal Lenkijos pavyzdį. Konservatoriaus Emundo Pupinio teigimu, regionuose yra tuščių teritorijų, kur būtų galima paspartinti investicijas.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Aušrinė Armonaitė apgailestavo, kad Seimas „užprogramuoja dviejų greičių Lietuvą“.

Galutinis balsavimas dėl Investicijų įstatymo pataisų vyks kitame Seimo posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius