TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skolų išieškojimo veiklą Lietuvoje siūloma licencijuoti

Nukentėjusių nuo bankų, skolų išieškotojų ir antstolių veiklos gyventojų grupė bei Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija siekia, kad skolų išieškojimo veikla Lietuvoje būtų licencijuojama.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Antstolis Pinigai

„Reikalinga politinė valia suvaldyti procesą, kad išieškotojų veikla būtų prižiūrima ir kontroliuojama. (...) Nes skolų išieškojimo veikla dabar yra žaidimas be taisyklių (...) Išieškotojų įmonių asociacijos daro įtaką Seimo politikams“, – antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė Nukentėjusių nuo bankų, skolų išieškotojų ir antstolių veiklos iniciatyvinės grupės atstovė Rasita Kraujelytė.

Pasak jos, skolų išieškotojų įmonės turėtų būti skelbiamos viešame registre. Be to, ji siūlo svarstyti galimybę įkurti valstybės instituciją, kuri užsiimtų gyventojų skolų išieškojimu.

Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė Alvita Armanavičienė informavo, kad skolų išieškojimo įmonių veikla yra licencijuojama Latvijoje, Vokietijoje. Jungtinėje Karalystėje, jos teigimu, skolų išieškojimo įmonės yra valstybinės, Švedijoje irgi veikia valstybiniai antstoliai, o Suomijoje uždraustas prievartinis skolų išieškojimas.

Ji priekaištavo, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerija skolų išieškojimo nereglamentuoja nuo 2016 metų, kai tai padaryti ją įpareigojo Vyriausybė.

R.Kraujelytės duomenimis, dabar Lietuvoje yra apie 1,5 mln. išieškojimo bylų, jomis siekiama atgauti apie 4,3 mlrd. eurų skolų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius