Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skurdo rizikos lygis pernai augo 1,2 proc. iki 21,2 proc.

Skurdo rizikos lygis pernai buvo 21,2 proc. – 1,2 proc. punkto didesnis nei 2020 metais, remiantis eksperimentinės statistikos duomenimis, pranešė Statistikos departamentas.
Senjorai
Senjorai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Departamento generalinio direktoriaus pavaduotoja Inga Masiulaitytė-Šukevič teigė, kad padidėjęs bendras skurdo rizikos lygis sugrįžo į maždaug prieš porą metų stebėtą lygį.

„Augimas aiškinamas tuo, kad atlyginimai 2021 metais augo sparčiau nei išmokos, todėl darbingo amžiaus skurdo rizikos lygis padidėjo nežymiai, o tarp vaikų ir vyresnių gyventojų jis didėjo reikšmingiau – atitinkamai apie tris ir du procentinius punktus“, – penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo ji.

Aukščiausias skurdo rizikos lygis pagal amžių 2021 metais buvo tarp 65 metų ir vyresnių žmonių – 37,9 proc., arba 2,8 punkto daugiau nei pagal 2020 metų pajamas.

Skurdo rizikos riba vienam asmeniui 2022 metais yra vertinama 516 eurų, o namų ūkiui, susidedančiam iš dviejų suaugusių asmenų ir dviejų vaikų iki 14 metų – 1084 eurų.

Absoliutaus skurdo lygis šalyje pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nustatytą absoliutaus skurdo ribą (267 eurai) pernai siekė 4 proc. ir buvo 0,1 punkto didesnis nei užpernai.

2021 metais mažiausias skurdo rizikos lygis buvo Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse (atitinkamai 13,5 ir 17 proc.), didžiausias – Biržų ir Zarasų savivaldybėse (viršijo 33 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius