-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodra“: perskaičiuota senatvės pensija padidėjo 9 eurais

„Sodrai“ perskaičiavus senatvės pensijas, jos vidutiniškai padidėjo 9 eurais. Šią savaitę maždaug 450 tūkst. senjorų pradėtos mokėti atnaujintos pensijos.
Utenos senjorai
Senjorai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Sodra Pensija

Pasak „Sodros“, nepriemokos už pirmus šių metų mėnesius jau buvo išmokėtos rugpjūtį ir rugsėjį, todėl pensininkai spalį gaus tokią pensiją, kokia bus mokama kiekvieną mėnesį.

„Daliai pensininkų senatvės pensijos padidėjo, o padidėjimas daugiausia priklausė nuo stažo. Kuo daugiau stažo žmogus įgijo, tuo labiau pensija padidėjo. Yra atvejų, kai pensija padidėjo ir 40 eurų, nemažai daliai – 10–20 eurų, o buvo ir tokių, kurie gaus gal tik simboliškai daugiau. Ketvirtadaliui senjorų pensija po perskaičiavimo nepasikeitė“, – pranešime teigė „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius

Rugpjūtį ir rugsėjį buvo mokama ne tik padidinta senatvės pensija, bet ir nepriemoka už pirmus šių metų mėnesius. Tai reiškia, kad žmogus gavo gerokai didesnę sumą, o spalį jau gaus perskaičiuotą pensiją be nepriemokos.

Pavyzdžiui, jeigu gyventojo, gaunančio 320 eurų pensiją, ji buvo perskaičiuota rugsėjį ir padidėjo 9 eurais, tuomet rugsėjį jis iš viso gavo 401 eurą – 329 eurų pensiją ir 72 eurų nepriemoką – po 9 eurus už pirmus aštuonis šių metų mėnesius. Iki metų pabaigos jam toliau bus mokama 329 eurų pensija, kuri kitų metų sausį vėl bus indeksuojama.

Pensijas „Sodra“ perskaičiavo, nes tai buvo numatyta nuo sausio įsigaliojusiose pensijų socialinio draudimo įstatymo pataisose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius