TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Sodra“ pradeda mokėti pensijų anuitetus

„Sodra“ pradeda mokėti pensijų anuitetų išmokas pirmiesiems gavėjams. 26-ių žmonių pensija padidės vidutiniškai daugiau nei 90 eurų, o vienas gyventojas iš sukauptų lėšų kas mėnesį gaus daugiau nei 250 eurų priedą.
Sodra
Sodra / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sodra“ pranešė iš viso gavusi pusšimtį prašymų mokėti pensijų anuitetus.

„Sulaukėme daugiau pensijų kaupimo dalyvių prašymų įsigyti pensijų anuitetą nei tikėjomės ir tai gera žinia. Be to, aiškėja, kad dalis gyventojų kelerius metus laukė, kol pensijų anuitetus mokėti pradės „Sodra“, ir tik tada pateikė prašymą jį įsigyti“, – pranešime sakė „Sodros“ Pensijų anuitetų skyriaus vedėja Daiva Gerulytė.

Anot „Sodros“, du trečdaliai pateikusiųjų prašymus – vyrai, vidutinis jų amžius – be kelių mėnesių 65-eri, o vidutinė pensijų fonde sukaupta suma – daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

Populiariausia paslauga – standartinis anuitetas su garantuojamu mokėjimo laikotarpiu (ją rinkosi 56 proc.) – užtikrina, kad dalis „Sodrai“ pervestų lėšų yra paveldima, jeigu žmogus nesulauktų 80 metų amžiaus.

Kas trečias gyventojas rinkosi standartinį anuitetą – jo išmokos yra didžiausios, palyginti su kitomis rūšimis, tačiau be galimybės paveldėti.

10 proc. gavėjų rinkosi atidėtąjį pensijų anuitetą. Tokiu atveju „Sodrai“ pervedama tik dalis sukauptų lėšų, anuitetas pradedamas mokėti nuo 85 metų, o iki tol kintamas išmokas moka pensijų kaupimo bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius