-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoftBank“ atsisako planų sujungti JAV ryšių operatorius „Sprint“ ir „T-Mobile“

Japonijos telekomunikacijų bendrovė „SoftBank“ nusprendė nutraukti derybas su Vokietijos ryšių kompanija „Deutsche Telekom“ dėl jiems priklausančių atitinkamai trečio ir ketvirto pagal dydį JAV mobiliojo ryšio operatorių „Sprint“ ir „T-Mobile“ sujungimo, skelbia Japonijos verslo dienraštis „Nikkei“.
„SoftBank“ parduotuvė Tokijuje
„SoftBank“ parduotuvė Tokijuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leidinio duomenimis, kompanijoms nepavyko sutarti dėl to, kas kontroliuos bendrą įmonę. „Deutsche Telekom“ norėjo gauti kontrolinį bendros įmonės akcijų paketą, ir iš pradžių „SoftBank“ taip neprieštaravo. Tačiau vėliau pastarosios valdyba nusprendė neatiduoti įmonės kontrolės savo potencialiai partnerei.

Kaip skelbta anksčiau, „SoftBank“ ir „Deutsche Telekom“ derėjosi dėl savo antrinių bendrovių sujungimo apsikeičiant akcijomis. Tuomet klabėta, kad susijungimo galimybės yra didelės, tačiau ne šimtaprocentinės. Susijungimo atveju būtų buvus sukurta kompanija, gebanti konkuruoti su dabartinėmis JAV mobiliojo ryšio rinkos lyderėmis „AT&T“ ir „Verizon Communications“.

„SoftBank“ įsigijo „Sprint“ 2013 metais ir tikėjosi vėliau nusipirkti „T-Mobile US“ bei sujungti abi įmones. Tačiau 2014 metais japonų kompanijai teko atsisakyti planų dėl JAV federalinės ryšių komisijos prieštaravimo. Tarnyba davė suprasti, kad tokiam sandoriui nepritars, nes nenori, kad rinką kontroliuotų kelios bendrovės.

Tačiau viltis „SoftBank“ vėl pamėginti sujungti „Sprint“ ir „T-Mobile US“ sužibo po to, kai JAV prezidentu tapo Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir buvo pakeista ryšių rinkos priežiūros tarnybos vadovybė. Naujuoju tarnybos vadovu tapo Ajitas Pai (Adžitas Pajus), kuris ne kartą kritikavo ankstesnės administracijos veiksmus ryšių srityje.

Šiuo metu „Sprint“ – ketvirto pagal dydį JAV ryšių operatoriaus – rinkos vertė siekia 31,4 mlrd. JAV dolerių, o „T-Mobile US“ – 54,8 mlrd. JAV dolerių. Remiantis 2016 metų duomenimis, „Sprint“ turėjo 58,54 mln. abonentų, o „T-Mobile US“ – 71,46 mln. Palyginimui, „Verizon Communications“ paslaugomis naudojasi maždaug 145 mln., o AT&T – 134 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius