Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

S&P pakėlė Turkijos reitingą iki B+

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ padidino Turkijos ilgalaikio skolinimosi užsienio ir nacionaline valiutomis reitingą nuo B iki „B+“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Turkija

Naujajam reitingui suteikta teigiama perspektyva.

„Tikimės, kad po savivaldos rinkimų Turkijos valdžia ir toliau atkakliai kovos su infliacija, vykdydama griežtą pinigų politiką ir vykdydama laipsnišką fiskalinį konsolidavimą“, – pažymi agentūra.

S&P prognozuoja, kad Turkijos einamosios sąskaitos deficitas per ateinančius dvejus metus sumažės, o kartu sulėtės infliacija, tačiau veikiausiai iki 2028-ųjų pradžios išliks dviženklė.

Anot agentūros, tolesnis Turkijos reitingo didinimas galimas, jei mokėjimų balansas toliau gerėtų, infliacija lėtėtų, indėlių nacionaline valiuta daugėtų, o tai leistų šaliai atkurti užsienio valiutos atsargas.

Kartu pranešime pažymima, jog Turkijos reitingo perspektyva gali būti sumažinta iki stabilios, jei sustiprėtų spaudimas šalies finansiniam stabilumui ar valstybės biudžetui, nepavykus sustabdyti nacionalinės valiutos nuvertėjimo ar atsisakius infliacijos slopinimo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius