-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spauda: kilus skandalui dėl britų ambasadoriaus, JAV ir JK atšaukė derybas dėl prekybos

ilus skandalui dėl nutekintų Didžiosios Britanijos ambasadoriaus Kimo Darrocho pranešimų, Londonas ir Vašingtonas šią savaitę nesurengė anksčiau planuotų derybų dėl prekybos santykių po „Brexit“, trečiadienį rašo britų leidinys „The Independent“.
Kimas Darrochas
Kimas Darrochas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Laikraštis nenurodo, kuri šalis pareikalavo atšaukti Didžiosios Britanijos tarptautinės prekybos sekretoriaus Liamo Foxo (Liamo Fokso) ir JAV prekybos sekretoriaus Wilburo Rosso (Vilburo Roso) susitikimą.

JAV prekybos departamente leidiniui nurodė, jog yra tariamasi dėl naujos susitikimo datos paskyrimo.

Kodėl buvo atšauktos antradienį planuotos derybos, departamentas nepranešė.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) savaitės pradžioje pareiškė daugiau neketinantis bendrauti su Didžiosios Britanijos ambasadoriumi Jungtinėse Valstijose.

Antradienį jis pareiškė, kad K.Darrochas yra „labai bukas žmogus“, ir taip pat pasmerkė britų premjerės Theresos May „kvailą“ „Brexit“ politiką. Tokias „Twitter“ žinutes jis skelbė jau antrą dieną iš eilės.

Pasak britų savaitraščio „The Mail on Sunday“, ambasadorius K.Darrochas į Didžiąją Britaniją siųstuose slaptuose pranešimuose esą parašė, jog D. Trumpo administracija gali „sudegti“ ir „gėdingai žlugti“.

„Mes iš tiesų nemanome, jog ši administracija galėtų tapti kur kas normalesnė, mažiau neveiksminga, mažiau neprognozuojama, mažiau susiskaldžiusi, mažiau diplomatiškai nerangi ir neišmananti“, – esą parašė ambasadorius viename iš pranešimų Užsienio reikalų ministerijai.

Šaltinis Didžiosios Britanijos vyriausybėje JAV televizijos kanalui CNN patvirtino, jog savaitraščio paviešinta informacija apima laikotarpį nuo 2017 metų ir yra tikra.

Tuo tarpu britų užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas pareiškė, jog sąjungininkams reikia vienas kitą gerbti, ir pažymėjo, jog K.Darrochas išsaugos savo postą, jeigu jis taps Didžiosios Britanijos ministru pirmininku.

Prekybos derybos Didžiajai Britanijai yra būtinos, nes, pasitraukusi iš Europos Sąjungos (ES) pagal dabartinio „Brexit“ susitarimo sąlygas, ji pasitrauks ir iš visų prekybos susitarimų, kuriuose dalyvavo kaip ES valstybė narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius