-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimas dėl Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono privatizavimo – jau netrukus

Vyriausybė jau netrukus priims sprendimą privatizuoti žemės ūkio ministerijos valdomą Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcioną, Aerogeodezijos institutą bei iš dalies – „Biržų butų ūkį“.
Žuvų aukcioną norima perduoti Klaipėdos savivaldybei.
Žuvų aukcionas / „15min“ nuotr.

Vyriausybės nutarimo projekte rašoma, jog Turto bankui siūloma perduoti po 100 proc. Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono ir Aerogeodezijos instituto akcijų ir 40,4 proc. „Biržų butų ūkio“ akcijų.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas anksčiau BNS yra sakęs, jog žuvininkystės produktų aukcioną numatoma parduoti, nes valstybei nepavyksta efektyviai vykdyti žuvies perdirbimo veiklos. Norint sutvarkyti įmonės skolas, Vyriausybė įmonei kovo pradžioje skyrė 199 tūkst. eurų.

Bendrovės gamykla pastatyta 2007 metais už 1,9 mln. eurų, iš jų 1,2 mln. eurų buvo ES parama. Vyriausybė 2015 metais nutarė keisti aukciono veiklą ir sukurti modernią prekybos žuvimi sistemą. Žemės ūkio ministerija į bendrovės rekonstrukciją investavo apie 1,4 mln. eurų – buvo įrengtos žuvų perdirbimo linijos ir šaldikliai, žuvį perdirbti jis pradėjo praėjusių metų pradžioje.

Aerogeodezijos institutas užsiima kartografavimu – ruošia įvairius Lietuvos žemėlapius. „Biržų butų ūkis“ teikia pastatų ir daugiabučių namų administravimo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius