Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stasys Jakeliūnas paskleidė įtarimus dėl balsavimo, tačiau jie nepasitvirtino

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas savo feisbuko paskyroje pasidalijo įtarimais, kodėl antradienį Seime pralaimėtas balsavimas dėl nepasitikėjimo Lietuvos banko vadovu Vitu Vasiliausku. Jis teigia, kad naujosios Lietuvos banko valdybos narės Astos Kuniyoshi mergautinė pavardė yra Kirkilaitė ir tai leido suprasti, kodėl socialdarbiečiai balsavo prieš nepasitikėjimą. G.Kirkilo dukra iš tiesų dirba Lietuvos banke, tačiau jos vardas Diana ir ji yra vieno departamento referentė.
Stasys Jakeliūnas
Stasys Jakeliūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Įdomu, ar tik naujosios Lietuvos banko valdybos narės, valdybos pirmininko pavaduotojos (iš karto!) Astos Kuniyoshi mergautinė pavardė nėra Kirkilaitė? Jei taip, tuomet būtų visiškai „logiškas“ vakarykštis LSDDP frakcijos balsavimas prieš Seimo rezoliuciją dėl nepasitikėjimo V. Vasiliausku“, – rašo S.Jakeliūnas.

15min primena, kad rezoliucijai dėl nepasitikėjimo V.Vasiliausku antradienį nepritarta ir socialdarbiečių, kuriems vadovauja G.Kirkilas, balsais.

A.Kuniyoshi Lietuvos banko valdybos nare tapo balandžio mėnesį. Anksčiau ji vadovavo Valstybės kontrolės Biudžeto politikos stebėsenos departamentui bei dirbo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, 2007–2012 m. dirbo finansų patarėja Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, o grįžusi į Lietuvą, trejus metus vadovavo Finansų ministerijos ES ir tarptautinių reikalų departamento Europos Sąjungos biudžeto skyriui.

15min susisiekus su G.Kirkilu, šis sako nepažįstantis A.Kuniyoshi ir ji nėra jo giminaitė. „Jei jos mergautinė pavardė yra Kirkilaitė, tai galiu pasakyti, kad Kirkilų Lietuvoje daug, net yra kaimas tokiu pavadinimu. Tad čia tikrai nesusiję. O aš jos nepažįstu“, – kalbėjo G.Kirkilas.

Lietuvos bankas taip pat patvirtino, kad naujosios valdybos narės mergautinė pavardė nėra Kirkilaitė. Tiesa, G.Kirkilas turi dukterį, tačiau jos vardas kitas – Diana.

Lietuvos banko atstovai patvirtino, kad G.Kirkilo dukra Diana iš tiesų dirba Centriniame banke, vieno departamento referente.

Į S.Jakeliūno paskleistus įtarimus sureagavo ir kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė. „Astos mergautinė pavardė yra PETRAVIČIŪTĖ, Pinkertone neraliuotas“, – sureagavo ji savo feisbuko paskyroje.

Beje, G.Kirkilas prisipažino, kad būtų balsavęs už nepasitikėjimą Lietuvos banko valdybos pirmininku, tačiau jam teko išvykti į Vytauto Šerėno laidotuves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius