Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su E.Musku kovojantis socialinis tinklas „Twitter“ per ketvirtį patyrė 270 mln. dolerių nuostolį

Penktadienį „Twitter“ pranešė, kad antrąjį ketvirtį įmonės pajamos sumažėjo, nors vartotojų skaičius išaugo.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

Naujausi socialinės žiniasklaidos bendrovės ketvirčio pajamų duomenys leido pažvelgti į tai, kaip bendrovei sekėsi kelis mėnesius trukusių derybų dėl įmonės pirkimo su milijardieriumi ir „Tesla“ vadovu Elonu Musku metu, rašo „ABC News“.

Balandžio-birželio mėn. bendrovė patyrė 270 mln. dolerių nuostolį, nes pajamos sumažėjo 1 proc. – iki 1,18 mlrd. dolerių. Šis kritimas tiek atspindi reklamos pramonės sunkumus, tiek ir neapibrėžtumą dėl E.Musko pasiūlymo perimti įmonę.

Socialinio tinklo dienos aktyvių vartotojų skaičius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo 16,6 proc. iki 237,8 mln.

„Twitter“ teigė, kad šį augimą lėmė „nuolatinis produkto tobulinimas ir pasauliniai pokalbiai apie dabartinius įvykius“.

Visgi, kaip rašo „ABC News“, naujausius „Twitter“ pardavimų rezultatus užgožė teisinė kova su E.Musku dėl jo balandžio mėn. pažado nupirkti bendrovę už 44 mlrd. dolerių įvykdymo. Praėjusią savaitę „Twitter“ padavė E.Muską į teismą, kad šis užbaigtų sandorį, ir abi šalys ruošiasi spalio mėn. teismo procesui, kad išspręstų ginčą.

Balandžio-birželio fiskalinis ketvirtis „Twitter“ buvo audringi trys mėnesiai, kurie prasidėjo balandžio 4 d., kai buvo atskleista, kad E.Muskas įsigijo didžiulį bendrovės akcijų paketą, ir tokiu būdu atvėrė sau kelią tą patį mėnesį pateikti įmonės akcijų perėmimo pasiūlymą. Netrukus santykiai pašlijo, nes Muskas viešai tviteryje išreiškė susirūpinimą „Twitter“ ir jos darbuotojais ir davė suprasti, kad jis turi abejonių.

Teisme „Twitter“ teigė, kad Musko veiksmai ir jo „nuolatinis “Twitter„ ir jos darbuotojų menkinimas“ sukėlė netikrumą, kuris pakenkė įmonės verslo operacijoms, darbuotojams ir akcijų kainai.

Bendrovė ragino pagreitinti teismo procesą, kad galėtų tęsti svarbių verslo sprendimų priėmimą, o E.Muskas siekė palaukti iki kitų metų dėl bylos sudėtingumo ir savo reikalavimų pateikti daugiau „Twitter“ vidaus duomenų apie tai, kaip įmonė skaičiuoja netikras ir automatizuotas paskyras – tai jis nurodė kaip pagrindinę priežastį, dėl kurios bando nutraukti sandorį.

Šią savaitę teisėjas nustatė, kad teismo procesas vyks spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius