Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 14 /10:47

Su techniniais sutrikimais nuo pirmadienio susiduria ir „Citadele“ bankas

Penktadienį ryte sutriko „Swedbank“ internetinė bankininkystė, o „Citadele“ banko klientai nuo pirmadienio negali per banko elektroninę bankininkystę prisijungti prie išorines el. paslaugas teikiančių interneto svetainių, tokių kaip VMI ar Sodra.
Citadele bankas
Citadele bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Informuojame, kad dėl „Citadele“ banko IT sistemos atnaujinimo darbų šiuo metu laikinai neveikia autentifikavimo paslauga išorines el. paslaugas teikiančiose interneto svetainėse, tokiose kaip VMI, SoDra, EDS ir kt. Atsiprašome už laikinus nepatogumus ir darome viską, kad kuo skubiau pašalintume sutrikimus“, – teigiama „Citadele“ banko svetainėje.

Citadele pranešimas
Citadele pranešimas

„Citadele“ banko rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Rasa Petruškevičiūtė 15min teigė, kad šią savaitę neveikia prisijungimas per banko sistemą per elektroninės valdžios vartų.

„Šiuo metu neveikia galimybė per mūsų interneto banką jungtis prie elektroninės valdžios vartų – Mokesčių inspekcijos ar Sodros sistemos, jei reikia autorizuotis per banką. Sutrikimo priežasties kol kas negaliu pasakyti, specialistai daro viską, kad skubiai pašalinti priežastį“, – sakė R.Petruškevičiūtė.

Pasak „Citadele“ atstovės, visos kitos paslaugos veikia – tiek mokėjimo kortelės, tiek elektroninė bankininkystė.

Tiesa, autentifikavimo paslauga neveikia jau nuo pirmadienio.

„Pavienių skambučių sulaukėme ir pirmadienį“, - paklausta, ar ši paslauga neveikia nuo pirmadienio 15min patvirtino R.Petruškevičiūtė.

Penktadienį dėl sutrikimų neveikė ir "Swedbank" internetinė bankininkystė. "Lietuvos bankas žino apie šią problemą ir stebi padėtį. Šiuo klausimu nuolat bendraujame su banku. Apie tolesnius veiksmus, jeigu jų prireiktų, pranešime atskirai", – penktadienį ryte skelbė Lietuvos bankas.

Savaitgalį dėl sistemos atnaujinimo darbų nebus pasiekiamos ir kai kurios SEB paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius