Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Suomija ketina uždrausti rusiškų SGD importą

Suomija ketina nacionaliniu teisiniu lygmeniu uždrausti rusiškų suskystintų gamtinių dujų (SGD) importą, skelbia visuomeninė transliuotoja „Yle“.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Suomija Rusija

Apie pranešęs aplinkos ir klimato ministras Kai Mykkanenas (Kajus Mykonenas) paaiškino, jog draudimas gali būti įvestas įgyvendinant naujausią Europos Sąjungos dujų rinkos reglamentą – per dvejus metus nuo jo įsigaliojimo.

„Į paketą bus įtrauktas punktas, leidžiantis įvesti draudimą. ES valstybės narės galės pasinaudoti šiuo punktu savo nuožiūra, ir tai bus lengva įtraukti į Suomijos teisės aktus“, – sakė ministras.

Suomijos valstybinė energetikos bendrovė „Gasum“ vis dar gauna SGD iš Rusijos, nors šio tiekimo apimtys nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios sunyko.

ES nėra nustačiusi sankcijų Rusijos SGD. Nepaisant to, jog rusiškų gamtinių tiekimas į Europą vamzdynais nuo karo Ukrainoje pradžios sumažėjo smarkiai, SGD srautai iš Rusijos į ES išlieka solidūs.

Dujų tiekimą Suomijai vamzdynais Rusija nutraukė pernai gegužę po to, kai „Gasum“ atmetė Kremliaus reikalavimą už jas atsiskaityti Rusijos rubliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius