Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19 /15:53

Susisiekimo ministras: padengiau visas išlaidas Abu Dabyje ir Minske iš savo lėšų

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius po kritikos lavinos teigia padengęs visas apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas Abu Dabyje ir Minske. Komandiruočių metu jo išlaidas dengė ministerijai pavaldžios įmonės.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Sulaukęs viešojoje erdvėje išankstinių vertinimų bei kritikos, iki kol bus užbaigtas tyrimas ir gautos etikos sargų išvados, savo asmeninėmis lėšomis padengiau įstaigoms ir bendrovėms patirtas darbinių susitikimų Abu Dabyje ir Minske reprezentacines (maitinimo) išlaidas“, – pranešime teigia ministras.

Klaipėdos uosto atstovė Dovilė Ringis BNS patvirtino, kad J.Narkevičius ir viceministras Vladislavas Kondratovičius į uosto sąskaitą jau pervedė po 30 eurų. Pasak jos, už keliolikos žmonių pietus Baltarusijoje uostas sumokėjo 217 eurų.

Kelių direkcija taip pat patvirtino, kad J.Narkevičius grąžino Abu Dabyje pravalgytus pinigus. Už devynių žmonių, tarp kurių buvo trys ministerijos atstovai, vakarienę direkcija buvo sumokėjusi 713 eurų.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas pranešė, J.Narkevičius bendrovei sumokėjo 30 eurų, be to, sąskaitos išsiųstos dar trims ministerijos atstovams.

15min rašė apie tai, kaip jo vakarienes Abu Dabyje ir Minske dengė ministerijai pavaldžios įmonės – Automobilių kelių direkcija, Valstybinis Klaipėdos jūrų uostas, „Lietuvos geležinkeliai“, Lietuvos paštas.

Ministras teigia nežinojęs visų darbo vizitų į Abu Dabį ir Baltarusiją organizavimo detalių. Tuo esą rūpinosi už tarptautinius ryšius atsakingas Tarptautinio bendradarbiavimo skyrius.

15min rašė apie tai, kaip ministras nuvyko į Abu Dabį, tačiau taip ir neperskaitė pranešimo.

„Mano žiniomis, Susisiekimo ministerijoje nėra patvirtintos tvarkos, reglamentuojančios darbinių susitikimų kaštų pasidalinimo tarp ministerijos ir susisiekimo sektoriaus įmonių ar įstaigų, kai darbinis susitikimas yra abipusiai svarbus ir naudingas“, – teigia jis pranešime.

J.Narkevičius teigia, kad jo pavedimu šiuo metu yra „peržiūrimi Susisiekimo ministerijos vidaus procesai bei tvarkos, siekiant nustatyti aiškius reprezentacinių išlaidų pasidalinimo tarp ministerijos ir trečiųjų juridinių asmenų principus, kad ateityje būtų išvengta panašių situacijų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius