Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Svaras brangsta, bet tai greičiausiai laikina

Pirmadienį prekybos Niujorke metu 31 metų žemumas pasiekęs Didžiosios Britanijos svaras antradienį prekybos Azijoje metu brangsta. Tačiau analitikai mano, kad valiutos atsigavimas yra laikinas, ir svaras vėl gali pigti toliau tebesirutuliojant krizei, susijusiais su Jungtinės Karalystės išstojimu iš Europos Sąjungos.
Honkongo finansų rinkos
Honkongo finansų rinkos / „Scanpix“/AP nuotr.

Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ir iždo sekretorius George'as Osborne'as pirmadienį mėgino nuraminti rinkas, tačiau tai nepadėjo, ir dvi tarptautinės reitingų agentūros sumažino JK skolinimosi reitingus.

„Standard & Poor's“ aukščiausią turėtą Britanijos skolinimosi reitingą AAA sumažino iki AA su neigiama perspektyva, o „Fitch“ Britanijos skolinimosi reitingą sumažino nuo AA+ iki AA su neigiama perspektyva.

Popietinės prekybos Tokijuje metu už vieną svarą buvo mokama 1,3315 JAV dolerio, palyginti su 1,3228 JAV dolerio kursu Niujorke pirmadienį, kuomet jis vienu metu smuko iki 1,3121 JAV dolerio – žemiausio lygio nuo 1985 metų rugsėjo.

„Nomura Securities“ analitikas Takashi Miwa mano, kad investuotojai „gali tikėtis nedidelio svaro atsigavimo trumpuoju laikotarpiu“, nes, matyt, pavyko išvengti likvidumo trūkumo po ketvirtadienio referendumo.

Tačiau ilguoju laikotarpiu, jo teigimu, svaras gali ir toliau pigti ir net pasiekti 1,25 JAV dolerio ribą, jeigu Didžiosios Britanijos centrinis bankas – Anglijos bankas – sušvelnins monetarinę politiką, mano T. Miwa.

Euro atžvilgiu svaras pabrango nuo 83,22 iki 82,96 penso.

Savo ruožtu kalbos, kad Japonija gali imtis naujų ūkio stimuliavimo priemonių, kad sušvelnintų britų referendumo poveikį, nusmukdė jenos kursą. JAV doleris jenos atžvilgiu pabrango nuo 101,99 iki 102,15 jenos. Už vieną eurą buvo mokama 112,80 jenos, palyginti su 112,42 jenos pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius