Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos reguliuotojai „palaiko ryšį“ su „Facebook“ kriptovaliutos kūrėjais

Šveicarijos rinkų prievaizdė ketvirtadienį patvirtino „palaikanti ryšį“ su socialinių tinklų milžinės „Facebook“ kriptovaliutos kūrėjais, pasauliui kylant vis daugiau klausimų, kaip bus reguliuojama naujoji skaitmeninė valiuta.
„Facebook" socialinis tinklas
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarija siekia įtvirtinti savo kaip pasaulinio kriptovaliutų centro pozicijas, tačiau tokių milžinių kaip „Facebook“ žengimas į rinką padidins dėmesį galiojančioms Šveicarijos taisyklėms.

„Galime patvirtinti, kad palaikome ryšį su projekto iniciatoriais“, – naujienų agentūrai AFP patvirtino Šveicarijos finansų rinkos priežiūros institucijos (FINMA) atstovas Tobiasas Luxas atsiųstame elektroniniame laiške.

Kriptovaliutos „Libra“, kurią šią savaitę pristatė „Facebook“ ir maždaug dvi dešimtys bendrovės partnerių, įvedimą prižiūri pelno nesiekiantis Ženevos fondas, vadinamas „Libra“ asociacija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“

T.Luxas atsisakė išsamiau komentuoti FINMA bendradarbiavimą su „Libra“ asociacija, tačiau pažymėjo, kad reguliuotojos vaidmuo yra nustatyti, ar „planuojamoms paslaugoms turi būti gautas patvirtinimas pagal Šveicarijos priežiūros įstatymus, ir, jei taip, tai koks“.

„Libra“ asociacija pranešė, kad ji yra registruota Šveicarijoje, nes turtinga Alpių valstybė garsėja savo „pasauline neutralumo istorija ir atvirumu blokų grandinės technologijai“.

Visgi atsižvelgiant į tarptautinį „Facebook“ veiklos mastą, pasaulinės reguliavimo institucijos greičiausiai nepaliks „Libra“ priežiūros tik Šveicarijai.

JAV senato komitetas, užsiimantis bankų, būsto ir miesto reikalų klausimais, trečiadienį paskelbė, kad kitą mėnesį surengs posėdžius dėl „Facebook“ siūlomos skaitmeninės valiutos ir duomenų privatumo problemų“.

Anglijos banko vadovas Markas Carney pareiškė, kad „Facebook“ projektas turi būti prižiūrimas, o Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire įspėjo, kad negalima leisti „Libra“ pakeisti valstybių valiutų.

Šveicarija, garsėjanti kaip pasaulinis bankininkystės centras, ėmėsi priemonių pritraukti užgimstančias kritovaliutų bendroves, įskaitant mokesčių lengvatas ir logistinę paramą.

Šiaurėje esantis Cugo miestas yra vadinamas „Kripto slėniu“ dėl gausybės čia įsikūrusių virtualių valiutų bendrovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius