Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“: atsiskaitymai išmaniaisiais laikrodžiais – saugūs

Vienas didžiausių šalyje komercinių bankų „Swedbank“ sako, jog atsiskaitymas išmaniaisiais įrenginiais, įskaitant laikrodžius, yra visiškai saugus.
„Swedbank“ pristato atsiskaitymus išmaniaisiais laikrodžiais
„Swedbank“ pristato atsiskaitymus išmaniaisiais laikrodžiais / Swedbank nuotr.

„Galima užtikrinti, kad atsiskaitymas laikrodžiais tikrai yra saugus. Laikrodžiai yra aprūpinti vadinamuoju NFC (Near field communication – BNS) lustu, kurį turi kortelės. Jis būtent užtikrina tą „susišnekėjimą“ tarp kortelės ir skaitytuvo, tarp laikrodžio ir skaitytuvo, tarp telefono ir skaitytuvo“, – antradienį žurnalistams sakė „Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Asmeninė nuotr./Jūratė Gumuliauskienė
Asmeninė nuotr./Jūratė Gumuliauskienė

„Taip pat norime pabrėžti, kad laikrodyje nesaugoma jokia kortelės informacija ir ji nesaugoma pardavėjui, ji ir lieka pas klientą“, – teigė ji.

Pasak J.Gumuliauskienės, pametus laikrodį taip pat problemų nekiltų – nuėmus jį nuo rankos, atsiskaitymai tampa nebeįmanomi nesuvedus kodo.

„Nuėmus laikrodį nuo rankos, laikrodis jau nejaučia savininko pulso ir nesuvedus tam tikro PIN kodo atsiskaitymas negali vykti“, – teigė J.Gumuliauskienė.

Atsiskaitymai bus įmanomi naudojantis išmaniaisiais „Garmin“ bei „Fitbit“ laikrodžiais. Tam reikia susieti „Swedbank“ kortelę su „Garmin Connect Mobile“ ar „Fitbit“ programėle bei aktyvuoti atsiskaitymo funkciją. Laikrodžiu tereikės priliesti bekontakčio atsiskaitymo terminalą.

Atsiskaitymams išmaniuoju laikrodžiu galios tie patys dienos ir sumos limitai, kurie galioja mokėjimo kortelei priklausomai nuo jos tipo.

„Swedbank“ yra pirmasis bankas Lietuvoje, įdiegęs tokius atsiskaitymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius