Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Swedbank“: pusė šiemet suteikto vartojimo finansavimo − namų remontui

Šiais metais šalies gyventojai drąsiau planuoja didesnius pirkinius ir remonto darbus, kuriems dažniau pasitelkia vartojamąjį finansavimą. Kaip rodo „Swedbank“ duomenys, per devynis šių metų mėnesius bendra suteiktų vartojimo paskolų vertė siekė 74 mln. eurų ir buvo 21 proc. didesnė nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.
Remontas
Remontas / 123rf.com nuotr.

Kaip pastebi Tomas Pulikas, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento vadovas, nuo šių metų pavasario stebimas gerokai išaugęs gyventojų susidomėjimas vartojimo finansavimu. Vertinant skirtingų paskirčių vartojimo paskolas, augo visų jų vidutinės sumos.

„Šįmet gyventojai dažniau linkę skolintis didesniems ir brangesniems pirkiniams, pavyzdžiui, namų remontui ar automobiliui įsigyti. Dėl to šiais metais 7 proc. išaugo bendra vidutinė vartojimo paskolos suma – ji šiuo metu siekia apie 5,1 tūkst. eurų“, – pranešime spaudai cituojamas Tomas Pulikas, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento vadovas.

Pasak T.Puliko, matoma tendencija, kad gyventojai nemažai dėmesio skiria savo namų remontui ir buities gerinimui. Maždaug pusė viso banko suteikiamo vartojimo finansavimo skiriama namų remonto reikmėms, ir šiam tikslui klientai vidutiniškai skolinasi apie 11 tūkst. eurų, rodo „Swedbank“ duomenys.

„Didelis aktyvumas nekilnojamojo turto sektoriuje, taip pat galimybė pasigerinti namų energinį naudingumą pasinaudojant valstybės parama, pavyzdžiui, kompensacijomis saulės elektrinėms ar šilumos siurbliams, prisidėjo prie šio tipo finansavimo augimo“, – pastebi T.Pulikas.

Remiantis „Swedbank“ duomenimis, rašoma pranešime spaudai, saulės elektrinei ir automobiliui įsigyti klientai šįmet skolinosi vidutiniškai po 6,6 tūkst. eurų. Kitoms vartojimo reikmėms finansuoti vidutinė paskolos suma siekia apie 2,3 tūkst. eurų.

„Gyventojams skolinantis didesnes vartojimo paskolų sumas, atitinkamai pailgėjo ir jų grąžinimo trukmė. Namų remontui besiskolinantys gyventojai suteiktą paskolą planuoja išsimokėti per vidutiniškai 7 metus, automobilio paskolą – per maždaug 4,5 metų, o vartojimo reikmėms skirtą paskolą – per kiek daugiau negu 3 metus“, − komentuoja T.Pulikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius