Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ ramina dėl mokėjimų neįvedant PIN kodo: tai visiškai saugu

„Swedbank“ vartotojams Lietuvoje pristatė bekontaktes mokėjimo korteles, kurias banko klientai galės užsisakyti nuo ateinančios savaitės. Jomis atsiskaitant už mažiau nei dešimt eurų, vartotojai neprivalės įvesti savo PIN kodo. Vis dėlto, banko atstovai ramina esą ši technologija visiškai saugi ir prisidės prie eilių mažinimo prekybos vietose. Tiesa, iš pradžių naująją technologiją galės išbandyti tik jauniausi banko klientai.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė teigė, kad nors bekontakčių lietuviškų kortelių rinkoje dar nėra daug, tačiau apie jas yra girdėję daugiau nei pusė šalies gyventojų.

„Jos pasižymi greitu ir patogiu atsiskaitymu. Kortelių nereikia įdėti į atsiskaitymo aparatą, ji veikia prilietimo būdu, nereikia suvesti PIN kodo. Atsiskaitymas tampa greitas ir patogus tiek pirkėjams, tiek pardavėjams“, – naująją atsiskaitymo technologiją gyrė D.Grigienė, pažymėjusi, kad skirtingose šalyse yra nustatytos skirtingos leidžiamos atsiskaitymų bekontakte kortele sumos.

Pavyzdžiui, nemažoje dalyje Europos šalių nustatytas limitas yra 25 Eur, o Didžiojoje Britanijoje 30 svarų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pristatymo akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė

„Iš pradžių, rugpjūčio 22 d. šias korteles pristatysime jaunimo programos dalyviams. Likusiems klientams, įmonėms ir privatiems asmenims, jos bus pasiūlytos spalio mėnesį“, – kalbėjo „Swedbank“ Lietuvoje vadovė.

Anot „Swedbank“ atstovų, banko atliktas tyrimas parodė, kad įvairūs mitai ir baimės, susijusios su tokiu atsiskaitymo būdu, ypač gajūs.

Vis dėlto, „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius Deimantas Trumpickas ramino, kad, pavyzdžiui, netyčia priglaudus kortelę kelis sykius pinigai kelis kartus tikrai nenusiskaičiuos.

„Tai netiesa, nes šiose kortelėse yra įdiegta speciali apsaugos funkcija, užtikrinanti, kad net ir kelis kartus prilietus skaitytuvą, vieno atsiskaitymo suma bus nuskaityta tik vieną kartą“, – kalbėjo D.Trumpickas.

Banko atstovai priminė, kad bekontaktės mokėjimo kortelės, kaip ir įprastinės, turės PIN kodus, kurių pardavėjai galės kai kada paprašyti suvesti juos net ir išleidžiant mažas pinigų sumas.

Tiesa, iš pradžių bekontakčių kortelių turėtojams naująją technologiją pavyks išbandyti ne visur. Dauguma Lietuvoje prekybininkų turimų kortelių skaitytuvų priima tik standartines korteles. Vis dėlto, D.Trumpicko teigimu, bekontaktė kortelė turi lustą, tad ją galima bus atsiskaityti ir tose prekybos vietose, kur priimamos standartinės kortelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius