Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teikiantieji 2 proc. nuo pajamų mokesčio paramą, neprivalo paramos gavėjui suteikti savo asmens duomenų

Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (toliau – VDAI) pasiekia skundai, jog dalis organizacijų, gaunančių 2 proc. nuo pajamų mokesčio paramą, kaip įrodymą prašo pateikti užpildytos paramos teikimo formos kopiją.

Taip pat neretai prašoma ir užpildyto originalo, kurį paramos gavėjas pats pasižada paštu išsiųsti Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – VMI). Paramos teikimo formoje prašoma pateikti asmens kodą, vardą, pavardę, adresą, telefono numerį ir el. pašto adresą. Tai svarbūs asmens duomenys, todėl VDAI nerekomenduoja šių formų perduoti jokioms trečiosioms šalims, teigiama pranešime spaudai.

VDAI pritaria VMI išreikštai pozicijai, kad patogiausia ir saugiausia prašymą pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramai pildyti internetu arba siųsti ar įteikti VMI specialistams asmeniškai. Tokiu atveju žinosite, kad prašymas pasiekė adresatą.

VDAI taip pat primena, kad Lietuvos Respublikos įstatymai numato galimybę paramą skirti anonimiškai. Parama tai kiekvieno mūsų asmeninis sprendimas, todėl nusprendus ją teikti, neturėtų būti reikalaujama dar ir įrodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius