Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 10 /2023 11 13

Teismas: FNTT teisėtai neleido „Inter RAO Lietuvai“ pervesti 0,24 mln. eurų „CEOcorp“

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pagrįstai neleido dėl sankcijų apribotai buvusiai elektros tiekėjai „Inter RAO Lietuva“ pervesti 242 tūkst. eurų už teisines paslaugas Vilniaus įmonei „CEOcorp“, nusprendė teismas.
Lukas Balandis / BNS nuotr.
AB „INTER RAO Lietuva“

Vilniaus apygardos administracinis teismas spalio 31 dieną atmetė „CEOcorp“ prašymą, kuriuo ji siekė panaikinti FNTT sprendimą netaikyti sankcijų išimties šiai pinigų pervedimo operacijai.

„Sprendimas išsamus ir aiškiai motyvuotas (...), todėl nėra pagrindo jo naikinti nei pareiškėjos („CEOcorp“ – BNS) nurodytais, nei kitais argumentais“, – rašoma nutartyje, kurią dar galima apskųsti.

Anot jos, 242 tūkst. eurų „Inter RAO Lietuvos“ mokėjimą pernai birželio 3 dieną Šiaulių bankas sustabdė gavėjai „CEOcorp“ nurodęs, kad mokėtoja FNTT sprendimu įtraukta į sankcionuojamų įmonių sąrašą.

„CEOcorp“ tarnybos prašė taikyti išimtį ir nurodė, kad pinigai mokami už jau suteiktas teisines paslaugas, tačiau FNTT argumentavo, kad įmonė nepateikė pakankamai duomenų ir informacijos, patvirtinančių pavedimo pagrįstumą.

„CEOcorp“ taip pat nurodė, kad FNTT nepagrįstai „Inter RAO Lietuvą“ įtraukė į sankcionuojamų įmonių sąrašą dėl jos sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, nes ne jis, o bankroto administratorius Aurimas Valaitis (dabar jau buvęs adminsitratorius) laikomas naudos gavėju.

Pati „Inter RAO Lietuva“ per teismus bando įpareigoti tarnybą išbraukti ją iš sankcionuotų įmonių sąrašo. Vilniaus apygardos administracinis teismas lapkričio 6 dieną išnagrinėjo bylą, tačiau sprendimo paskelbimą atidėjo.

51 proc. „Inter RAO Lietuvos“ akcijų paketas priklauso Suomijoje registruotai „RAO Nordic“, o šią valdo „Inter RAO“ – jos direktorių tarybai pirmininkauja Vakarų sankcionuojamas Rusijos oligarchas Igoris Sečinas, dėl savo ryšių su Kremliumi patekęs į sąrašą asmenų, kuriems dėl karo Ukrainoje taikomos Europos Sąjungos sankcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius