Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 08

„Telia“ ir „Bitė Lietuva“ pritaria išankstinei SIM kortelių registracijai, „Tele 2“ – ne

Telekomunikacijų bendrovės „Telia“ ir „Bitė Lietuva“ iš esmės pritaria siūlymui įpareigoti mobiliojo ryšio operatorius nuo 2025 metų registruoti naujas išankstinio mokėjimo abonento identifikavimo modulio (SIM) korteles ir jas įsigyjančius žmones taip kovojant su nusikaltimais, tuo metu „Tele 2“ tam prieštarauja ir teigia, kad tai brangus ir neefektyvus būdas užkardyti sukčiavimą.
Įvykio vieta
Įvykio vieta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tele 2“ komunikacijos vadovė Asta Buitkutė teigia, kad nusikaltėliai SIM korteles dabar naudoja retai, be to, jas naudojant tik internetui, net ir kortelės registracija nepadėtų identifikuoti naudotojo.

„Nusikaltėliai neskambina iš savo SIM kortelių, net jeigu tai yra išankstinio apmokėjimo kortelė, naudojasi įvairiomis programėlėmis, kai operatoriai gali fiksuoti tik duomenų perdavimo srautą. Tokiais atvejais, kai mes matome tik duomenų perdavimą, nebūtų galima nustatyti vartotojo galutinio, net jeigu ta kortelė būtų registruota“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete sakė A.Buitkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius