Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toksikos“ deginimo įrenginio Šiauliuose pirkimui – nepalankios VPT išvados

Valstybės įmonės „Toksika“ pavojingų atliekų deginimo įrenginį Šiauliuose statę rangovai buvo parinkti pažeidžiant įstatymus ir sudarant jiems finansiškai palankias sąlygas.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad atsakingi pareigūnai neatskleidžia, ar nutrauks valstybei nenaudingą 87 mln. litų vertės sutartį.

Pasak dienraščio altinių, ikiteisminį tyrimą dėl Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuojamo projekto atliekanti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir tyrimą organizuojanti Vilniaus apygardos prokuratūra šį mėnesį sulaukė Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadų.

VPT vadovas Žydrūnas Plytnikas nesutiko atskleisti, kokie duomenys perduoti tyrėjams. Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių departamentas taip pat pranešė, kad tyrimą kontroliuojanti prokurorė atsisako teikti informaciją, „siekdama nepakenkti tyrimui“.

Neoficialiais duomenimis, prokurorus pasiekusiose išvadose konstatuojama, kad sutartis su rangovu buvo pasirašyta pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą. Be to, netrukus ji buvo koreguojama nustatant naujas, tiekėjui palankias sąlygas ir taip pagerinant jo ekonominę padėtį.

Projekto užsakovai ir atsakingi pareigūnai yra patvirtinę, kad pavojingų atliekų deginimo įrenginį pastatęs konsorciumas – bendrovė „Senovė“ ir Italijos„HafherSrl“ – per kelerius metus nesugebėjo pašalinti nustatytų trūkumų, tinkamai atlikti bandymų ir perduoti įrenginį saugiai eksploatacijai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius