Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiąjį ketvirtį Lietuvos ekonomika augo 3,4 proc.

2017 m. trečiąjį ketvirtį bendrasis vidaus produktas (BVP) to meto kainomis sudarė 11,2 mlrd. EUR, remdamasis išsamesniais verslo, mokesčių ir kainų statistikos duomenimis, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Pinigai
Pinigai / 123rf.com

Palyginti su 2017 m. antruoju ketvirčiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo 0,1 proc. (nepašalinus – 9,3 proc.).Palyginti su tuo pačiu 2016 m. ketvirčiu, jis sudarė 3,4 proc. (nepašalinus – 3,1 proc.).

Vertinant gamybos metodu, 2017 m. trečiojo ketvirčio BVP pokyčiui, palyginti su praėjusiu laikotarpiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, didžiausią teigiamą įtaką darė išaugusi didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, apdirbamosios gamybos įmonių sukurta pridėtinė vertė. Neigiamą įtaką darė sumažėjusi finansinių ir draudimo paslaugų bei žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės įmonių sukurta pridėtinė vertė.

Vertinant BVP išlaidų metodu, nustatyta, kad 2017 m. trečiąjį ketvirtį, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, namų ūkių galutinio vartojimo išlaidos sumažėjo 1,9 proc., valdžios sektoriaus išlaidos padidėjo 0,2 proc. Bendrojo pagrindinio kapitalo formavimas augo 2,1 proc., prekių ir paslaugų eksportas – 2,5 proc., importas – 0,7 proc.

2017 m. trijų ketvirčių BVP sudarė 30,9 mlrd. EUR to meto kainomis. Palyginti su 2016 m. trijų ketvirčių, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo 3,9 proc. (nepašalinus –3,8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius