Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų ekspertų patarimai: kaip sutaupyti po 100 eurų kas mėnesį ir ką daryti, kad jie nenuvertėtų

Lietuvoje sparčiai augant kainomis, ekspertai su 15min skaitytojais dalijasi įžvalgomis, kaip atidėti 100 eurų kas mėnesį ir kur juos investuoti, kad pinigai nenuvertėtų.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Siūlau atlikti eksperimentą. Kai sako, kad visiškai nėra iš ko atidėti pinigų, geriausia būtų atsispausdinti visas praėjusio mėnesio išlaidas, ko nėra interneto banke, surinkti čekius ir sąžiningai sau pasakyti, kurių dalykų buvo galima nepirkti. Galbūt kai ką buvo galima pakeisti kažkuo kitu?“, – pataria „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė.

„Swedbank“ nuotr./Jūrate Cvilikienė
„Swedbank“ nuotr./Jūrate Cvilikienė

Ji 15min teigė, kad paprastai po tokios praėjusio mėnesio išlaidų apžvalgos, visi randa, kur buvo galima sutaupyti – kad ir keliasdešimt eurų.

„Čia tas pats, kaip sako, kad nieko nevalgo, o svoris auga. Paprašius dietistei surašyti, ką tiksliai valgo, atsiranda negerų dalykų. Su finansais galioja tas pats“, – lygina analitikė.

Pasak jos, reikia sąžiningai persvarstyti, gal vietoj brangių svogūnų laiškų ar prieskonių parduotuvėje, buvo galima užsiauginti jų patiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius