Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 30 /12:12

Trišalė taryba Vyriausybei teiks skirtingas pozicijas dėl MMA didinimo

Vyriausybės, darbdavių ir darbuotojų interesams atstovaujančiai Trišalei tarybai neradus bendros nuomonės dėl minimalios algos (MMA) didinimo nuo kitų metų, Vyriausybei bus teikiamos skirtingos pozicijos.
Piniginė
Piniginė / 123rf.com

Lietuvos profesinės sąjungos, kaip ir anksčiau, siūlo MMA didinti 56 eurais iki 663 eurų (iki mokesčių). Vyriausybės atstovai siūlo vadovautis Lietuvos banko skaičiavimais ir MMA didinti iki 642 eurų, bet tuo pat metu dar mėnesį diskutuoti taryboje.

Tuo metu verslo atstovai ir toliau prašė MMA klausimo nesvarstyti.

Naujoji tarybos pirmininkė, užsienio investuotojus vienijančios asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė sakė, jog bus siūloma atidėti sprendimą dėl MMA didinimo – šiuo metu, anot jos, priimti ekonominius sprendimus yra rizikinga, be to, juos turėtų priimti nauja valdžia.

„Reikėtų atidėti sprendimą, nes situacija nėra labai gera, nežiūrint visų optimistinių ekonomistų prognozių. Verslai mato, kad nėra viskas gerai, vaizdą gal iškraipo ir didžiulė parama, kuri buvo išdalinta. Esant tokiai situacijai daryti ekonominius sprendimus yra pakankamai rizikinga, nežinome, kaip situacija pasikeis. Artėjant rinkimams irgi reikėtų pagalvoti, ar etiška dabar nustatyti MMA, o galbūt logiška palikti naujai valdžiai“, – BNS trečiadienį sakė R.Skyrienė.

Praėjusį trečiadienį Trišalei tarybai nepavyko sutarti dėl būsimo MMA dydžio. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis tuomet sakė, kad jei nepavyks surasti bendros pozicijos, sprendimą turės priimti Vyriausybė.

Pasak L.Kukuraičio, MMA nuo kitų metų sausio galėtų augti maždaug 35 eurais iki 642 eurų. Anot jo, ministerija yra linkusi pritarti naujiems Lietuvos banko skaičiavimams, jog MMA kitais metais turėtų siekti 48,1 proc. vidutinio darbo užmokesčio (VDU). Dabar santykis siekia 47,5 procento.

Lietuvos profesinės sąjungos, kaip ir anksčiau, siūlo MMA didinti 56 eurais iki 663 eurų (iki mokesčių), tuo metu verslo atstovai dar kartą prašo klausimą atidėti.

Šiuo metu MMA yra 607 eurai (prieš mokesčius) – ji padidinta nuo šių metų sausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius