-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpas dvigubina muitus turkiškam plienui ir aliuminiui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį paskelbė padvigubinęs muito tarifus iš Turkijos importuojamam plienui ir aliuminiui, dar labiau padidindamas spaudimą į vis sunkesnę situaciją klimpstančiai Turkijos ekonomikai.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Aš ką tik leidau padvigubinti Tarifus Plienui ir Aliuminiui Turkijos atžvilgiu, kai jų valiuta, Turkijos Lira, smarkiai krenta mūsų labai stipraus Dolerio atžvilgiu“, – tviteryje rašė D.Trumpas.

Kaip skelbia prezidentas, nuo šiol iš Turkijos importuojamam aliuminiui bus taikomas 20 proc., o plienui – 50 proc. muito tarifas.

„Šiuo metu mūsų santykiai su Turkija nėra geri!“, – pridūrė D.Trumpas

Valstybių santykiai smarkiai pablogėjo, kuomet Turkija suėmė amerikiečių pastorių.

Vašingtonas reikalauja, kad Turkija paleistų pastorių Andrew Brunsoną, vadovavusį protestantų bažnyčiai prie Egėjo jūros esančiame Izmyro mieste. A. Brunsonas beveik dvejus metus praleido kalėjime dėl kaltinimų, susijusių su terorizmu, o prieš porą savaičių jam buvo skirtas namų areštas.

Po šio D.Trumpo pranešimo Turkijos lira vėl pradėjo dramatišką kritimą ir vien per šiandien JAV dolerio atžvilgiu prarado beveik 15 proc. vertės. Po 16 val. Lietuvos laiku vienas JAV doleris kainuoja rekordiškai daug – 6,36 liros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius