-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpas nusitaikė į lengvatinius prekių iš Kinijos e.parduotuvių siuntimo tarifus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas rado dar vieną būdą, kaip daryti spaudimą Kinijai: jis ketina siekti, kad būtų panaikinti lengvatiniai tarptautiniai pašto tarifai, dėl kurių kiniškos elektroninės parduotuvės turi galimybę nebrangiai tiesiogiai siųsti prekes JAV pirkėjams.
„Alibaba“ būstinė Kinijoje
„Alibaba“ būstinė Kinijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl tokio žingsnio galėtų padidėti, pavyzdžiui, „Alibaba“ išlaidos ir kartu būtų paremtos amerikietiškos elektroninės prekybos platformos, kaip antai „Amazon.com“, taip pat tarptautinės siuntų pristatymo tarnybos, įskaitant „FedEx“ ir kitas.

D.Trumpas sieks, kad būtų peržiūrėti tarptautiniai pašto tarifai, suderinti Pasaulinės pašto sąjungos (PPS) – už įvairių valstybių pašto srities politikos koordinavimą atsakingos organizacijos – sistemoje.

JAV prezidentas nori, kad susitarimai būtų peržiūrėti ir būtų užtikrinta, kad „užsienio bendrovės dėl užsienietiškų prekių pristatymo iš užsienio tarifų nebūtų pranašesnėje padėtyje negu JAV pardavėjai“, nurodoma D.Trumpo ketvirtadienį paskelbtame dokumente.

Jame taip pat minimi nacionalinio saugumo klausimai, pavyzdžiui, nurodoma, kad paštu gali būti siunčiami „didelę riziką“ keliantys siuntiniai, įskaitant narkotikus, rašo agentūra „Bloomberg“.

Pagal programą „ePacket“ – o tai yra JAV ir Kinijos pašto tarnybų susitarimas, pagal kurį pardavėjai iš Kinijos nedideles siuntas į JAV gali pristatyti už lengvatines kainas, – Kinijos elektroninės parduotuvės šiuo metu gali tiesiogiai tiekti prekes savo pirkėjams Jungtinėse Valstijose.

JAV interneto mažmenininkai nuolat skundžiasi, jog dėl „ePacket“ atsisiųsti prekes iš Kinijos neretai kainuoja mažiau negu jas siųstis JAV viduje pagal vidaus tarifus.

Bet koks tarptautinių pašto tarifų pakeitimas gali pakirsti tarpvalstybinę elektroninę prekybą.

Ekspertų vertinimais, šio verslo, kuriame dominuoja „Amazon“, „eBay“ ir „Alibaba“, apimtis iki 2020 metų pasieks 1 trln. JAV dolerių.

Tuo tarpu D.Trumpas tikisi, kad jo išreikšti nuogąstavimai bus apsvarstyti PPS posėdyje, kuris jau kitą mėnesį įvyks Etiopijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius