-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TSMC pranešė rugpjūtį gavusi rekordines pajamas

Taivano puslaidininkių gamybos milžinė TSMC ketvirtadienį pranešė, kad jos rugpjūčio mėnesio pajamos išaugo beveik 60 proc. iki rekordinių 218,13 mlrd. Taivano naujųjų dolerių (7,06 mlrd. JAV dolerių) dėl neslopstančios pasaulinės paklausos.
Lustas
Lustas / 123RF.com nuotr.

„Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC) turi didžiausias pasaulyje silicio plokštelių gamyklas ir gamina pažangiausias mikroschemas, naudojamas įvairiausiuose gaminiuose – nuo ​​išmaniųjų telefonų ir automobilių iki raketų.

Didžiąją dalį aukščiausios klasės mikroschemų pasaulyje gamina tik dvi bendrovės – TSMC ir „Samsung“, kurios abi dirba visu pajėgumu, kad sumažintų pasaulinį trūkumą.

Taivano įmonė kontroliuoja daugiau nei pusę pasaulinės liejyklų produkcijos, o tarp jos klientų yra „Apple“ ir „Qualcomm“.

Bendrovės pranešime teigiama, kad rugpjūčio mėnesio pajamos išaugo 58,7 proc., palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, o lyginant su liepa – 16,8 proc, pasiekdamos visų laikų rekordų – 218,13 mlrd. Taivano naujųjų dolerių.

Pasak įmonės, tai yra pirmas kartas, kai pajamos pasiekė 200 mlrd. Taivano naujųjų dolerių ribą.

Pajamos per pirmuosius aštuonis metų mėnesius sudarė 1,4 trln. Taivano naujųjų dolerių – 43,5 proc. daugiau nei tuo pačiu 2021 metų laikotarpiu.

Bendrovės vadovas C. C. Wei (Si Si Vei) liepos mėnesį vykusioje investuotojų konferencijoje sakė, kad paklausa ir toliau viršijo bendrovės galimybes tiekimo galimybes ir jis manąs, kad pajėgumai atsiliks nuo paklausos visus 2022 metus.

Visgi jis taip pat tikėjosi „keleto ketvirčių atsargų pakoregavimo“ per pirmąjį 2023 m. pusmetį dėl sumažėjusios kai kurių produktų, įskaitant išmaniuosius telefonus ir asmeninius kompiuterius, paklausos.

Nors Taivano puslaidininkių ir aukštųjų technologijų pramonė įspūdingai auga, kitose ekonomikos dalyse pastebimi bendro pasaulinio sulėtėjimo poveikio požymiai.

Taivano eksportas rugpjūčio mėnesį augo lėčiausiu tempu per daugiau nei dvejus metus, padidėdamas vos 2 proc. iki 40,34 mlrd. JAV dolerių, pranešė Finansų ministerija.

Tai, palyginti su 14,2 proc. augimu liepą, buvo lėčiausias augimo tempas nuo 2020 metų liepą fiksuoto 0,3 proc. rodiklio, kai eksportą stabdė koronaviruso pandemijos pradžia.

Pasak ministerijos, eksportas būtų sumažėjęs 4,2 proc., palyginti su praėjusiais metais, jei ne elektroninių komponentų pramonė, kuriai rugpjūčio mėnesį teko daugiau nei 40 proc. siuntų į užsienį.

Puslaidininkių eksportas rugpjūtį išaugo 14,3 proc., palyginti su analogišku laikotarpiu praėjusiais metais, iki 15,69 mlrd. JAV dolerių, tačiau sulėtėjus plataus vartojimo elektronikos gaminių paklausai, informacijos / ryšių, garso ir vaizdo produktų siuntos sumažėjo 1,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius