-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turgaus prekeiviai dėl euro nedirbo dvi savaites, dabar skundžiasi patyrę nuostolių

Išsigandę sumaišties dėl euro įvedimo, kai kurie turgaus prekeiviai dvi savaites, kol Lietuvoje vyko atsiskaitymas dviem valiutomis, nesilankė turguje. Dabar jie skundžiasi, kad patyrė nuostolių. Tuo metu Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VTATT) vos spėja suktis – plūsta skundai apie galimus pažeidimus, praneša TV3 televizijos „Žinios“.
Maisto Turgus
Maisto Turgus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VTATT šiemet jau sulaukė 700 skundų. Jeigu gruodį žmonės daugiausia piktinosi tuo, kad  kainos nenurodytos ir litais, ir eurais, tai dabar skundai plūsta dėl pardavėjų atsisakymo, pavyzdžiui, iš 500 Lt kupiūros duoti grąžą eurais, arba galimybės mokėti senąja valiuta.

Viena stomatologijos įmonė buvo nubausta dėl to, kad pranešimuose apie akcijas, kuriuos platino gyventojams, kainos buvo nurodytos tik euras, o ne litais.

Nubaustos ir dvi Benui Gudeliui priklausančios kosmetikos įmonės, kurios kainais eurais nurodė didesnes nei litais, nors pastarosios turėjo būti vizualiai didesnės.

Iš viso per gruodį dvejopo kainų nurodymo pažeidimų užfiksuota apie pusantro šimto – 1 proc. daugiau nei lapkritį. Daugiausia skundėsi dėl kainos nurodymo tik litais arba neteisingo konvertavimo.

Šiemet skundų skaičius ypatingai išaugo – jų sulaukta jau 700. Tai yra 200 daugiau nei pernai per visą pusmetį.

VTATT pranešė, kad sausį atlikta 215 patikrinimų, rasta 17 pažeidimų. Pažeidimai dviejų tipų – nepateiktos kainos euras arba nepakankamai tiksliai ir gerai suapvalintas kursas.

TV3 televizija pranešė, kad pernai kas šešta įmonė pernai sulaukė tikrintojų vizito.

Turgininkai išsigando

Turgaus prekeiviai, išsigandę galimos sumaišties pirmosiomis sausio savaitėmis, kai dar galima atsiskaityti ir litais, tiesiog nėjo į darbą.

Burokėliai, bulvės, morkos ir svogūnai – vilioja dvi savaites turguje nesilankę turgininkai, pasakoja „Žinios“. Vieni prekeiviai jų korespondentui sakė, kad buvo labai šalta, todėl ir nedirbo.

Kiti pabrėžė, kad bijojo sumaišyti pinigus, turėjo per mažai eurų, kad jais galėtų atiduoti gražą iš litais mokamos sumos.

Treti aiškino, kad pirmosiomis sausio savaitėmis tiesiog nebuvo pirkėjų. Dabar jie pripažįsta, kad šios savaitės buvusios nuostolingos. Be to, pastaruoju metu žmonės perka gerokai mažiau.

Pirkėjai tikina perkantys mažiau todėl, kad turgininkai pakėlė kainas.

„Oj kainos, kaip džiaugiausi! Galvojau – 19 centų tiktai. Pradėjau skaičiuoti – ne taip jau paprasta, kai sulyginau su litais“, – kalbėjo viena pirkėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius