Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkai savo turizmo sektorių parems 87 mln. dolerių

Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu pranešė apie finansinio gelbėjimo plano šalies turizmo sektoriui sukūrimą. Šią Viduržemio jūros šalį poilsiui pasirenkančių turistų srautai smarkiai nuseko pablogėjus santykiams su Rusija ir tvyrant grėsmei dėl saugumo situacijos, rašo naujienų svetainė hurriyetdailynews.com.
Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu
Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Turkija Turizmas

Bendras Turkijos valdžios finansinio gelbėjimo paketo dydis siekia 87 mln. dolerių. Be to, bus nustatyti tam tikri mechanizmai, turizmo bendrovėms padėsiantys restruktūrizuoti savo skolas.

„Niekas neturėtų tikėtis, kad Turkija užsisklęs ar keis savo politikos kursą aplink tvyrant įtampai. Priešingai, mes būsime dar labiau atviri užsieniui“, – sakė A.Davutoglu kalboje, skirtoje paramos paketo turizmui pristatyme.

Skaudžiausiais pastarojo meto smūgiais Turkijos turizmo sektoriui laikomas itin smarkiai sumažėjęs turistų iš Rusijos skaičius ir teroristinis išpuolis Stambule metų pradžioje, per kurį žuvo dvylika turistų iš Vokietijos.

Didžiausias pasaulyje turizmo operatorius „TUI“ vasarį pranešė apie 40 proc. sumažėjusius užsakymus šių metų vasaros atostogoms Turkijoje. Be to, aštuonios kruizinių laivų kompanijos iš savo maršrutų sąrašo išbraukė kryptis Turkijoje.

Parama turizmo sektoriui bus skirta iš finansų ministerijos biudžeto siekiant, kad galimas tolimesnis turistų srautų mažėjimas netaptų dar didesne našta šalies ūkiui.

2015 m. turistų į Turkiją atneštų pajamų skaičius susitraukė 8,3 proc. ir sudarė 31,46 mlrd. dolerių.

Iš viso Ankaros sudarytą finansinės pagalbos turizmo sektoriui paketą sudarys devynios priemonės, pradedant skolų restruktūrzavimu ir nuomos mokesčio atidėjimu, baigiant žemesniais mokesčių tarifais toms įmonėms, kurios turi dokumentus, įrodančius, jog yra draugiškos aplinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius