Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija kritpovaliutos biržoms pradėjo taikyti kovos su terorizmo finansavimo taisykles

Turkijoje šeštadienį paskelbtu prezidento įsaku kriptovaliutos biržos buvo įtrauktos į įmonių, kurioms taikomos terorizmo finansavimo ir pinigų plovimo prevencijos taisyklės, sąrašą.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / ZUMAPRESS.com

Tokį žingsnį Ankara žengė, šalyje penktadienį įsigaliojus draudimui naudoti kriptovaliutas mokėjimams atlikti, įvestam reaguojant į pareiškimus, kad tokios operacijos yra pernelyg rizikingos.

Remiantis prezidento Recepo Tayyipo Erdogano įsaku, „kriptoturto paslaugų teikėjai“ dabar turės rūpintis, kad jų lėšos nebūtų naudojamas neteisėtai. Įsakas įsigaliojo iškart, kai buvo paskelbtas Turkijos oficialiajame leidinyje.

Turkų teisėsauga praėjusį mėnesį iškėlė bylas dėl sukčiavimo dviem kriptovaliutų biržoms – „Thodex“ ir „Vebitcoin“. Penktadienį buvo paskirtas kardomasis kalinimas keturiems asmenims, figūruojantiems „Thodex“ byloje.

Tiriant pastarosios biržos, kasdien tarpininkaudavusios atliekant šimtų milijonų JAV dolerių vertės sandorius, veiklą, iš pradžių buvo sulaikyti 83 žmonės, klientams pasiskundus, kad jie negali naudotis savo pinigais. Interpolas Turkijos prašymu išdavė orderį sulaikyti šios įmonės vadovą.

Turkus vis labiau traukia kriptovaliutos, tikintis apsisaugoti nuo liros kurso nuosmukio ir dviženklės infliacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius