-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos finansų ministerija bandys raminti rinkas

Turkijos finansų ministras Beratas Albayrakas per nuotolinę konferenciją mėgins nuraminti rinkas dėl dramatiško šalies valiutos liros kurso kritimo, prie kurio smarkiai prisidėjo politinė įtampa tarp JAV ir Turkijos. Apie tai ketvirtadienį paskelbė B.Albayrako ministerija.
200 Turkijos lirų banknotas
200 Turkijos lirų banknotas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

16 val. Lietuvos laiku prasidėsiančioje konferencijoje dalyvauti užsiregistravo apie 3 tūkst. investuotojų iš Jungtinių Valstijų, Europos ir Azijos, skelbia valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

B.Albayrakas, kuris yra prezidento Recepo Tayyipo Erdogano žentas, į finansų ministro postą buvo paskirtas praėjusį mėnesį bei iškart susidūrė su rimtomis ekonominėmis problemomis.

Penktadienį ir pirmadienį beveik ketvirtį savo vertės praradusi lira pastarosiomis dienomis šiek tiek stabilizavosi – ketvirtadienį vienas JAV doleris kainuoja apie 5,7 liros, o euras – apie 6,5 liros.

Dalinį atsigavimą lėmė Turkijos centrinio banko veiksmai, skirti užtikrinti finansinį stabilumą bei Turkijos bankų likvidumą.

Tačiau analitikai sako, kad tokios priemonės yra nepakankamos bei ragina centrinį banką ženkliai pakelti palūkanas, nors tam prieštarauja R.T.Erdogano vyriausybė, kurios pagrindiniu prioritetu yra ekonomikos augimas.

JAV ir Turkijos santykiai pašlijo po to, kai Jungtinės Valstijos dėl amerikiečių pastoriaus Andrew Brunsono sulaikymo Turkijoje nusprendė paskelbti sankcijas dviem turkų ministrams.

Po to JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad muitai iš Turkijos importuojamam plienui ir aliuminiui buvo dukart padidinti, ir šis pareiškimas išprovokavo Turkijos liros kurso griūtį.

Atsakydamas į JAV veiksmus R.T.Erdoganas paragino boikotuoti amerikietiškus elektronikos produktus bei pats smarkiai padidino muitus kai kuriems iš JAV importuojamiems produktams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius