-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos finansų ministru paskirtas R.T.Erdogano žentas žada sumažinti infliaciją

Būsimasis Turkijos finansų ministras, prezidento Recepo Tayyipo Erdogano žentas, teigė sieksiąs sumažinti Turkijos infliaciją iki vienženklio skaičiaus. R T.Erdoganas savo vyriausios dukros Esros vyrą Beratą Albayraką naujuoju finansų ministru paskyrė pirmadienį.
Beratas Albayrakas
Beratas Albayrakas / „Scanpix“/AP nuotr.

Netikėtas B.Albayrako karjeros posūkis iš energetikos ministerijos išgąsdino finansų rinkas, kurios taip pat buvo nepatenkintos tuo, kad naujojoje R.T.Erdogano vyriausybėje vietos neliko buvusio ministro pirmininko pavaduotojo Mehmeto Simseko.

Turkijos infliacija birželį perkopė 15 proc. ribą – baiminamasi, kad šalies ekonomika yra ant perkaitimo ribos. Tačiau B.Albayrakas žada, kad artimiausiu metu ekonomika „rodys geresnius rezultatus.“

40-ies metų R.T.Erdogano žentas negailėjo skambių pasisakymų ir tvirtino, kad Turkija „parodys pavyzdį pasauliui“, kaip reikia laikytis biudžetinės ir finansinės disciplinos bei žadėjo šaliai „energingą pinigų politiką“, detaliau nepaaiškindamas, ką tuo turi omenyje.

„Turkija rašys naują istoriją““, – žadėjo B.Albayrakas.

Po jo paskyrimo finansų ministru, Turkijos liros vertė JAV dolerio atžvilgiu sumenko 3,5 proc. Be to, rinkas šiurpina ir pasikeisiantis R.T.Erdogano santykis su centriniu banku.

Prezidento dekretuose numatoma, kad centrinio banko pirmininkas nuo šiol nebegalės pats skirti savo pavaduotojų, o pirmininką pagal naują tvarką skirs pats R.T.Erdoganas, kuriam nereikės laukti kitų valdžios organų pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius