Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turtingiausias Vyriausybės narys – D.Kreivys, mažiausiai deklaravo – A.Armonaitė

Didžiausią turtą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) už 2020 metus iš Vyriausybės narių deklaravo energetikos ministras Dainius Kreivys, o mažiausią – ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės turtas siekia 277,6 tūkst. eurų. Premjerė nurodė beveik 109 tūkst. didesnį turtą nei pernai, kuomet ji buvo Seimo narė.
Dainius Kreivys, Ingrida Šimonytė ir Aušrinė Armonaitė
Dainius Kreivys, Ingrida Šimonytė ir Aušrinė Armonaitė / 15min nuotr.

Energetikos ministras Dainius Kreivys deklaravo 857,7 tūkst. siekiantį turtą. Pernai, būdamas Seimo nariu, D.Kreivys deklaravo 755,1 tūkst. siekiantį turtą.

Antrasis turtingiausių Vyriausybės narių sąraše yra užsienio reikalų ministras Gabrielius Lansbergis su deklaruota 395,1 tūkst. eurų suma, kuri apima deklaruotą turtą ir pinigines lėšas. Pernai ši suma siekė 153,5 tūkst. eurų.

Už jo rikiuojasi premjerė Ingrida Šimonytė, kurios turtas siekia 277,6 tūkst. eurų. Premjerė nurodė beveik 109 tūkst. didesnį turtą nei pernai, kuomet ji buvo Seimo narė.

Ketvirtoji – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, kuri deklaravo 258,7 tūkst. eurų siekiantį turtą. Jos turtas pakilo nežymiai, pernai deklaruota suma buvo 256,6 tūkst. eurų.

Penktoji švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri nurodo turinti 252,3 tūkst. eurų turto ir piniginių lėšų.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas deklaravo turto ir piniginių lėšų už 228,5 tūkst. eurų, o pernai ji siekė 233,1 tūkst. eurų.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys nurodo turintis turto už 177,5 tūkst. eurų.

Toliau rikiuojasi kultūros ministras Simonas Kairys su 161,8 tūkst. eurų, susisiekimo ministras Marius Skuodis – 150,5 tūkst. eurų, finansų ministrė Gintarė Skaistė 100,1 tūkst. eurų (pernai 88,9 tūkst. eurų), žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas 77,8 tūkst. eurų, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska 72 tūkst. eurų bei vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė – 49,3 tūkst. eurų (pernai 37,3 tūkst. eurų).

Arvydas Anušauskas, krašto apsaugos ministras deklaravo turto už 18,9 tūkst. eurų. O Aušrinė Armonaitė, ekonomikos ir inovacijų ministrė – 12 tūkst. eurų. Tokią pat sumą ministras nurodė ir pernai.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė beveik 48 tūkst. viešų turto deklaracijų duomenų išrašų pagal pateiktas metines gyventojų (šeimos) turto deklaracijas už 2020 m.

Su visu VMI paskelbtu sąrašu susipažinti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius