Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF gali pabloginti pasaulio ekonomikos augimo prognozę

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) gali šiek tiek pabloginti pasaulio ekonomikos augimo prognozę, ketvirtadienį Niujorke vykstančioje konferencijoje „Moterys pasaulyje“ pareiškė TVF vadovė Christine Lagarde. Ji taip pat pripažino, kad Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) galimybė kelia rūpestį.
Christine Lagarde
Christine Lagarde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TVF vadovė pareiškė nerimaujanti dėl geopolitinės rizikos visame pasaulyje ir pažymėjo, kad Fondas kitą savaitę Vašingtone vyksiančiame TVF ir Pasaulio banko pavasario susitikime greičiausiai pablogins savo prognozę dėl pasaulio ekonomikos augimo.

„Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES rizika kelia rūpestį. Tai neapibrėžtumas. Tai baiminimasis“, – pareiškė Ch. Lagarde, atsakydama į klausimą, ką ji mano apie birželio 23 dieną Didžiojoje Britanijoje rengiamą referendumą dėl tolesnės narystės ES.

Ji pridūrė, kad šio referendumo rezultato negalima nuspėti.

Ch. Lagarde taip pat išreiškė viltį, jog derybose dėl Graikijos artimiausiomis savaitėmis bus padaryta pažanga. „Sprendžiant Graikijos skolos naštos klausimą, Europai reikia elgtis protingai“, – pareiškė ji ir pridūrė, kad šaliai būtinos reformos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius