Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF įspėja – Venesuelos laukia ekonominė griūtis

Venesuela yra „ekonominės griūties“ stadijoje, hiperinfliacijai pasiekus nuo praėjusio amžiaus vidurio nematytą lygį, sako Tarptautinis valiutos fondas (TVF).
Pustuštės prekių lentynos Venesueloje
Pustuštės prekių lentynos Venesueloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant aukštesnių naftos kainų, kurios yra naudingos žaliavą eksportuojančioms valstybėms, TVF atnaujintose liepos mėnesio projekcijose prognozuoja dar žiauresnį Venesuelos ekonomikos traukimąsi, kuris šiemet turėtų siekti 15 proc., kai tuo tarpu infliacija, Fondo prognozėmis, gali pasiekti net 14 tūkst. procentų.

„Labai sunku perdėti, kalbant apie Venesuelos ekonomikos problemas“, – sakė vyriausiasis TVF ekonomistas Maurice'as Obstfeldas.

Fondas jau dabar prognozuoja, kad Venesuelos ekonomikos susitraukimas kasmet sieks dviženklį skaičių ir M.Obstfeldas pridėjo, kad „ūkio traukimosi dydžio prognozę mes tik dar labiau padidinome“.

Be to, „matome hiperinfliaciją, kuriai prilygsta tik Zimbabvė bei didžioji hiperinfliacija tarpukario periodu“, sako jis.

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) duomenys rodo, kad Venesuelos „juodojo aukso“ gavybos apimtys birželį nusmuko iki 30-ies metų minimumo – 1,5 mln. barelių per dieną.

Pietų Amerikos valstybė per naftos pardavimus surenka 96 proc. savo pajamų, bet kritinis užsienio valiutos trūkumas sukėlė ekonominį paralyžių, dėl kurio gyventojams nuolat trūksta pačių svarbiausių maisto produktų ir medikamentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius