Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF nurodė Šri Lankai panaikinti korupciją ir gerokai padidinti mokesčius

Šri Lanka turėtų panaikinti korupciją ir gerokai padidinti mokesčius, kad išgelbėtų savo ekonomiką, ketvirtadienį pareiškė Tarptautinis valiutos fondas (TVF) po derybų su bankrutuojančios šalies vyriausybe dėl gelbėjimo priemonių.
Šri Lankos vėliava
Šri Lankos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

TVF atstovai 10 dienų lankėsi Šri Lankos sostinėje Kolombe, kad suprastų, kaip galima išspręsti precedento neturinčią Pietų Azijos šalies ekonomikos krizę.

Pastaraisiais mėnesiais šalis priversta kęsti ilgalaikius elektros energijos tiekimo nutraukimus, o vairuotojai po kelias dienas stovi eilėse dėl degalų benzino, nes finansinę krizę išgyvenanti Šri Lanka neturi lėšų energijos poreikiams patenkinti.

Visgi TVF pažymėjo, kad reikia daugiau dirbti, kad šalies finansai būtų tinkamai sutvarkyti ir išspręsta fiskalinio deficito problema, prieš tai, kai bus galima pasiekti susitarimą dėl finansavimo, kuriuo būtų galima išspręsti mokėjimų balanso krizę.

„Atsižvelgiant į žemą pajamų lygį, skubiai reikalingos reikšmingos mokesčių reformos“, – sakoma fondo pranešime.

Šri Lanka privalo „sumažinti korupcijos keliamą pažeidžiamumą“, pažaboti sparčiai augančią infliaciją ir nutraukti brangiai atsieinančias energijos subsidijas, kurios ilgą laiką buvo eikvojo vyriausybės biudžetą, kartu nepakenkiant labiau pažeidžiamiems piliečiams, priduriama pareiškime.

„Valdžios institucijos padarė didelę pažangą rengdamos savo ekonominių reformų programą ir tikimės tęsti dialogą su jomis“, – sakoma pranešime.

Šri Lanka jau atšaukė drastiškus 2019 metais priimtus mokesčių sumažinimus, kuriuos įvedė prezidentas Gotabaya Rajapaksa, kurios, kaip teigiama, paskatino ekonomikos krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius