Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF pataria Vokietijai mažinti mokesčius ir didinti algas

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) Vokietijos vyriausybei pataria daugiau investuoti, padidinti darbo užmokestį ir nustatyti tam tikras mokesčių lengvatas.
Berlynas
Berlynas / Shutterstock.com nuotr.

Fondo ekspertų kasmet rengiamose rekomendacijose pažymima, kad šios priemonės padės padidinti Vokietijos ekonomikos augimo potencialą ir spręsti gresiančio darbo jėgos deficito problemą.

Fondo parengtoje ataskaitoje išvardytos sritys, kuriose darbuotojų stygius bus ypač juntamas: tai, TVF vertinimais, yra statybos ir informacinių technologijų sektoriai, taip pat ligonių ir senjorų priežiūros sritis, praneša „Deutsche Welle“.

Prognozuojama, kad bendras užimtųjų skaičius dėl demografinių pokyčių nuo 2020 metų gali mažėti. Fondo ekspertai ypač rekomenduoja investuoti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas ir mokyklas, kurioje veikia prailgintos dienos grupės, kad būtų kuriamos galimybės moterims dirbti visą darbo dieną.

Mokesčių mažinimas žmones paskatins nenutraukti darbo, pažymi TVF ekspertai ir teigia, kad darbo užmokesčio didinimas pagyvins vidaus prekybą.

TVF Vokietijai taip pat pataria pailginti pensinį amžių, nes tai padės sumažinti skurdo senatvėje riziką. Be to, dirbantieji jaus mažesnį poreikį atidėti pinigus „juodai dienai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius